Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. szeptember 9., péntek

Gayle Forman: Itt ​voltam


Codyt óriási megrázkódtatás éri, amikor a legjobb barátnője, Meg öngyilkosságot követ el egy motelszobában. 

Mindent megosztott Meggel, és Meg is vele – hogy tehetett ilyet minden előzetes figyelmeztetés nélkül?

Amikor Cody elutazik az egyetemi városba, ahol Meg tanult és szobát bérelt, és összeszedi a holmiját, rájön, mennyi minden titokban maradt előtte. Beszűkült kisvárosi életébe zárkózva alig tudott valamit Meg lakótársairól, ahogy a színpadon vadnak és lehengerlőnek tűnő, de közben fájdalmas titkokat őrző rockgitárosról, Ben McCallisterről sem. Sejtelme sem volt a jelszóval védett mappáról Meg laptopján, de miután váratlanul sikerül megnyitnia, lassan mindent kétségbe von, amit korábban a legjobb barátnőjéről tudott. 

A világhírű írónő most sem okoz csalódást a Ha maradnék és a Hová tűntél? rajongóinak.

Dolores Redondo: Áldozat ​a viharnak (Navarra-trilógia 3.)


A ​​Navarra trilógia befejező részében Amaia Salazar és csapata újabb sötét bűncselekmény felderítésébe fog. 

Egy asszony értesíti a rendőrséget unokája hirtelen haláláról. A hivatalos jelentés bölcsőhalálról szól, de a nagymama gyanúsnak tartja a gyermek apjának viselkedését: a férfit letartóztatják, amint megkísérli ellopni lánya holttestét, amelyen gyilkosságra utaló nyomokat találnak. Az eset nem egyedülálló, és az asszony egy gonosz mágikus lényről beszél: az inguma az, aki lidércnyomást okoz és ellopja az ember életét, miközben áldozata alszik. Ahogy fény derül a történet újabb szálára, a nyomozás kimutatja, hogy Navarrában rendkívül magas a természetesnek mondott csecsemőhalálozás. 

Amaia arra is rájön, hogy volt egy ikertestvére, akit születésekor a saját anyja ölt meg egy „áldozati szertartáson”. Ám a húgáéhoz hasonlóan a többi gyermek maradványát sem találják a sírokban. 
Amaia döbbenten tapasztalja, hogy a halálesetek a Baztán folyó völgyének településeihez kötődnek. A letartóztatási hullám és a szülők hallgatása óriási társadalmi felháborodást vált ki annak érdekében, hogy Amaia hagyjon fel a nyomozással, és szembe találja magát kollégai bizalmatlanságával is. 

Váratlanul felbukkan egy férfi, aki kapcsolatban van a fekete mágiával, egyszerre visszataszító és csábító, s mindez komoly kihívások elé állítja Amaia és James házasságát. A fiatal felügyelőnő mindezek ellenére folytatja a nyomozást, amelyhez Etxaide detektív és az FBI-os Dupree profilozó mellett a legkritikusabb pillanatban a titokzatos katolikus szervezet, az Opus Dei nyújt láthatatlan, de kézzelfogható segítséget. 

A történet meglepő végkifejleténél Amaiának szembe kell néznie a vidéket rettegésben tartó bűncselekmények valódi eredetével. 

Mindeközben iszonyatos hóvihar zúdul a völgyre, és úgy tűnik, végleg betemeti az igazságot.

Pergel Zsolt: Gyönyör-trilógia 1-2.


Az ​alázat gyönyöre


E ​​könyv témája nem „szürke", és „árnyalatai" sincsenek, ám a szexualitás valamilyen szinten mindenkiben ott lévő, sötét darabkáját tárja az olvasó elé. Hétköznapi életünkben többnyire a társadalom által elvártat tesszük, ügyelünk arra, hogy ne lógjunk ki a sorból. De mi van akkor, ha vesszük a bátorságot és változtatunk, felrúgjuk a szabályokat, és fejest ugrunk a féktelen, vad erotikába? Mi történik akkor, ha a kezdetben izgalmas kaland irányítása kicsúszik a kezünkből, és tehetetlenül sodródunk valaki más akarata szerint? Ha mindent megszabnak, ha mindent megtesznek velünk, amit csak akarnak, és mi van akkor, ha mindez jó nekünk? 
Fáj, szétmorzsol, szenvedést hoz, kifacsar. Akarjuk, de ugyanakkor ki is maradnánk belőle, mert közben elbizonytalanodunk, és nem tudjuk, hogy valóban ez-e a legtitkosabb vágyunk. 
Álarc nélkül felvállalni önmagunkat? Kinek lenne hozzá elég bátorsága? 

A történet főszereplőjének, Kendrának van. Nem várt tapasztalatokat szerez, ám rájön, nem ezt keresi. Többet akar, vadabbat, célirányosabbat. Kijelölnek mellé egy dominuszt, egy mestert, aki válogatott eszközökkel elkezdi szétrombolni Kendra személyiségét, hogy a romokból létrehozzon egy újat. Test és lélek egyszerre szenved, de ezt áthatja a zabolátlan szexualitás. Egy váratlan fordulat következtében mindez a nő családjának jelenlétében történik. A dominusz megállíthatatlanul tör előre, és kínok tárházát szabadítja rá tanítványára. Az önkéntesség megszűnik, de nincs szabadulás, csak ha átmegy a vizsgán, és új ember lesz belőle. Vajon sikerül neki?




A ​fájdalom gyönyöre


Azt ​​hitte, már nem roppanhat össze. Azt hitte, már megismerte önmagát. Azt hitte, már letisztult benne minden és új ember lett. Azt hitte, az út, melyen elindult és végigküzdötte magát, véget ért. Tévedett. 

A folytatásban Kendrának le kell rónia az adósságát Leonának, hiszen alkut kötöttek. Megkapta azt, amire annyira vágyott: Kront. Cserébe viszont Josh alkalmazottja lesz, az asszisztense, a mindenese. Egy másik világba csöppen, az eddigiekhez képest sokkal eszementebb és durvább játékok birodalmába, a Házba. Munkaadója végtelenül kifinomult, ám ugyanakkor végtelenül kegyetlen módon keríti őt még jobban a hatalmába. 

Első dominusának kegyetlenkedései eltörpülnek az új élmények mellett, melyek lassan magukba szippantják őt. Új mestere egyre közelebb és közelebb terelgeti a szakadék széléhez, önmaga legvégső határához, majd egyetlen hirtelen lökéssel a mélybe taszítja őt. Ám nem hagyja, hogy a feneketlen mélységbe zuhanva elveszítse a lelkét, mert az utolsó utáni pillanatban utánanyúl, visszahúzza és tanítja, tovább formálja. Kendrának lassan döntenie kell, melyik utat választja: alázat vagy uralom.

Tracy Brogan: Crazy ​Little Thing – Egy kis őrültség (Bell Harbor 1.)


Sadie ​​Turner nem irányításmániás, csak… rendszerető.
Amikor hűtlen házastársa romba dönti az ő kifogástalanul tiszta világát, Sadie összecsomagolja a gyerekeit, hogy a nyári szünetet a nagynénje tóparti házában töltsék. Reméli, hogy a pihenés és feltöltődés mellett, távol a férfiaktól – minden férfitól – lehetősége lesz összeszedegetni élete széthullott darabjait. A hóbortos Dody nagynéninek azonban más tervei vannak: ú ugyanis elhatározta, hogy összehoz Sadie-nek egy kis kalandot Desmonddal, a szexi új szomszéddal.
Magas, napbarnított, izmos, és még a gyerekeivel is nagyszerűen bánik – Desmond Sadie legszörnyűbb rémálma. Sadie-nek meggyőződése, hogy van valamilyen hibája – elvégre férfi –, így megfogadja, hogy távol tartja magát tőle. Ám ahogy a nyári nap ragyogva halad az égi útján, úgy lobban lángra a vonzalom köztük, és az élet, amit Sadie minden erejével próbál egyszerűbbé tenni, egyre bonyolultabb lesz…
Mégis talán pont erre a kis káoszra van szüksége ahhoz, hogy a jövőjét és a szerelemről szőtt álmait újra ráncba szedje.

Susan Mallery: Született ​úrinő (A csodálatos Titan lányok 2.)


Skye ​​Titan ismeri a mondást, hogy a baj hármasával jár, és sajnos tényleg úgy néz ki, hogy a régi bölcsesség az ő esetében is beigazolódik.
1. csapás:
Az apja ismét férjhez akarja adni egy gazdag és befolyásos férfihoz, aki azonban a húgára, Izzyre vetett szemet.
2. csapás:
Az alapítványáról valaki súlyos rágalmakat terjeszt, és ennek következtében megsemmisülhet mindaz, amiért dolgozott.
3. csapás:
Bár Mitch, az egyetlen férfi, akit valaha is szeretett, visszatér az életébe, hamar világossá válik, hogy már nem ugyanaz az ember, aki kilenc évvel ezelőtt volt.
Ám egyszerre kiderül, hogy Skye-nak sokkal nagyobb gonddal kell szembenéznie. Az apja, Jed olyasmivel zsarolja, aminél nincs fontosabb és drágább számára: a kislányával, Erinnel. Ebben a döbbenetes helyzetben Skye ráébred, hogy a páni félelemnek íze van, mely fémes és kesernyés, majdnem olyan, mint a vér íze. S ekkor eljön a pillanat, amikor egy úrinőnek is fel kell vennie a kesztyűt, és keményen vissza kell ütnie, kerül, amibe kerül!

Lauren Graham: Egy ​nap talán


Lauren ​​Graham, a Szívek szállodája és a Vásott szülők rajongott sztárja szellemes, elbűvölő, humorosan szívhez szóló bemutatkozó regényt írt egy kezdő színésznőről, aki New Yorkban igyekszik előrelépni a pályáján, miközben ép elméjét is szeretné megőrizni. 

Az Egy nap talán reményekről és álmokról szól, arról, hogy milyen fiatalnak lenni a nagyvárosban, s valamire mélységesen, őrülten, elkeseredetten vágyakozni. Arról szól, hogyan talál rá egy fiatal színésznő a szerelemre, hogyan találja meg önmagát, s ami New Yorkban talán mindennél nehezebb: hogyan talál színészi munkát magának. 

Kati Hiekkapelto: Védtelenül (Fekete Anna 2.)


Vérfagyasztó, ​​irtózatos és rémisztően valóságos – egy rendkívüli thriller a krimi műfajának egyik legizgalmasabb új írójától.
Amikor egy idős férfit holtan találnak az út szélén – látszólag egy magyar bébiszitter ütötte el –, Fekete Anna nyomozó biztos benne, hogy többről van szó, mint egyszerű balesetről. Ahogy elkezdi felderíteni az egyre összetettebb ügyet, a nyomok az illegális bevándorlás szervezőihez, a drogkereskedőkhöz, gyilkosokhoz vezetnek. Amivel szembesül, az nemcsak a hitét fenyegeti, hanem az életét is.
Anna társa, Esko egy másik, de hasonlóan veszélyes nyomozásba keveredik egy bevándorló banda tevékenysége kapcsán, amely közben a kitoloncolási parancsok és razziák egyre növekvő feszültséget keltenek, és kétségbeesett cselekvésre késztetik a bandatagokat – illetve magát a rendőrséget is. Majd miután a hóban egy véres késre bukkannak, a két ügy úgy fonódik össze, ahogy arra senki sem számít. Egyre nő a feszültség, és nyilvánvalóvá válik, hogy Annáékon már nem segíthet az, hogy a törvény az ő oldalukon áll.

Colleen Oakley: Nem ​hagylak egyedül


Daisy Richmond gyerekkora óta tudja, hogyan szervezze életét, és még a rák sem zökkentheti ki. Tennivalói listájára a heti bevásárlás, valamint a szakdolgozat megírása mellé újabb tétel kerül: új feleséget keresni férje, Jack számára – hogy a tehetséges állatorvos, de az élet gyakorlati dolgaiban gyermekien tehetetlen férfi boldogsága biztosítva legyen. 

Persze ez korántsem olyan egyszerű, és a húszas évei végén járó nő kénytelen újragondolni, mit is jelent az elengedés, és kinek a boldogsága a (leg)fontosabb. 

Versenyt fut az idővel: ultrahatékony személyiségének megfelelően, határidő előtt próbál teljesíteni egy lehetetlen feladatot.

Veronica Henry: Hosszú ​hétvége


A pennfleeti hosszú hétvége a jó hangulatú Townhouse-ban sok izgalommal kecsegtet. Ki mindenki akarja megoldani ott és akkor az életét? Egy jómódú férfi, aki itt nyaraltatja házasságon kívül született leányát; a fiatal hölgy, aki ebben a városban véli felfedezni igazi apját; egy csapat fiatalember legénybúcsút tart, de nem sejtik, hogy milyen váratlan akadályokba ütközik az igazi szórakozás; fény derül a gazdag londoni házaspár fájdalmas családi titkára és újabb üzletére…
És átszövi a hosszú hétvégét egy nagy szerelem szépsége és tragédiája. A vendégház egyik tulajdonosa, Claire újra találkozik Nickkel, élete nagy szerelmével, aki éppen legénybúcsúját tölti náluk. Claire eljegyzésének és Nick tervezett esküvőjének mi lesz a vége?
A szórakoztató, színes karakterekkel megírt történet lebilincselően olvasmányos.

Sabrina York: Hannah ​és a felföldi


Szerelem ​​és szenvedély a Skót-felföldön… 

Hannah Dounreay, az erős és független, fiatal nő olyan korban vágyik szerelemre és megértő társra, amelyben a házasságok nem érzelmi alapon köttetnek. Hannah sorra utasítja vissza a kérőit – akik mind rátennék a kezüket a hozományul járó földekre –, és inkább maga igazgatja a családi birtokot. Amikor azonban az erős, csendes – és nem mellesleg rendkívül jóképű – harcos megmenti egy erőszakos támadástól, megdobban a szíve: végre nem csak olvasmányaiból ismerheti meg a szenvedélyt. Ki lehet ez a férfi? Vajon érdemes miatta feladnia a szabadságát? 

Dunnet bárójának, Alexander Lochlannach-nak rabul ejti a szívét az öntörvényű, vadítóan vonzó Hannah. Miközben a felföldön kegyetlen összecsapások dúlnak a klánok között a földekért és a haszonért, Alexander nem bír ellenállni a lány csábításának. A férfi múltja azonban sötét titkot rejt, amely, ha kiderül, tönkreteheti kettejük boldogságát. Alexander ezért szenvedélyesen szeretné bebizonyítani Hannah-nak, hogy ők ketten összetartoznak egy test és egy lélek.

Megjelenések #11

Művelt Nép






E.K. Blaire


Bang (Fekete Lótusz 1) '2016.11.25.'


Úgy mondják, amikor bosszút állsz, elveszíted az ártatlanságod egy darabját. Csakhogy én nem vagyok ártatlan. Ellopták az ártatlanságomat. Nagyon régen ragadták el tőlem, azzal az élettel együtt, amit élhettem volna. És vele a lelkemet, az álmokkal és reményekkel teli ártatlan szívemet, amellyel megszülettem. Odalett. Eltűnt. És még választásom sem volt. Gyászoltam azt az életet. Gyászoltam az esélyeket. Eddig. Most készen állok visszavenni azt, ami mindvégig engem illetett. De minden tervben ott rejlik egy végzetes hiba. Olykor ez nem más, mint a szív.

Echo (Fekete Lótusz 2) '2017.01.25.
Hush (Fekete Lótusz 3) '2017.10.26.




Studium Plusz






Catherine Bybee


Feleség szerdára '2016.09.19.'


Blake ​​Harrisonnak, a gazdag, híres és nem utolsósorban sármos férfinak, hogy megszerezze apja örökségét, még közelgő születésnapja előtt feleséget kell találnia. A férfi egy társközvetítő cég ügynökéhez, Sam Elliothoz fordul, ő azonban nem az az üzletember, akire számított. Sam Elliot ugyanis egy magabiztos, független és rendkívül erős nő, aki nem mellesleg gyönyörű. Samantha természetesen véletlenül sem szerepel a felkínált feleségjelöltek listáján… egészen addig, amíg Blake fel nem ajánl neki tízmillió dollárt, ha egy évre a felesége lesz. 

Az ajánlat elfogadásával Samantha anyagi helyzete egy csapásra rendeződne, soha többé nem okozna neki gondot tartósan beteg testvére kórházi ápolását finanszírozni. Mindössze annyit kell tennie, hogy eljátssza a feleség szerepét anélkül, hogy közel kerülnének egymáshoz. Ám Blake lehengerlő személyisége és forró csókjai mellett nehéz ellenállni.

A házassági szerződés mindenre kitér, egyvalamit azonban nem vett számításba: mi lesz, ha egymásba szeretnek?



Jaffa






Harlan Coben


Nem versz át '2016.09.19.'


A ​​repülőoktató Maya Burkett férjét brutálisan meggyilkolják ráadásul ugyanazzal a fegyverrel, amely pár hónappal korábban nővére életét oltotta ki. Az asszony még fel sem ocsúdik a megrázkódtatásból, amikor a temetés után nem sokkal hátborzongató dologra figyel fel bébimonitorán. A felvétel tanúsága szerint a halott Joe tért vissza kislányukkal játszani…
Maya elszántan igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyt, ám rövidesen rá kell döbbennie, hogy a nyomok tulajdon bűnökkel és csalásokkal terhelt múltjába vezetnek. Mi történt azon a végzetes afganisztáni bevetésen, ami miatt az egykori pilótát szüntelenül rémálmok gyötrik? Kinek áll érdekében sötét titkaival sakkban tartani a repülőoktatót, és miért? Mi köze Joe testvére, Andrew halálához a két gyilkosságnak?
Nem versz át világában semmi sem az, aminek látszik, a tulajdon szemünknek sem hihetünk, és az áldozatokról könnyen kiderülhet, hogy valójában gyilkosok. Vajon elkendőzhető az igazság, vagy előbb-utóbb mindenkinek el kell számolnia tetteivel?
HARLAN COBEN napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Eddig megjelent több mint húsz regényét, köztük a méltán népszerű Myron Bolitar-sorozatot a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon: könyveit eddig negyven különböző nyelvre fordították le, és közel ötvenmillió példányt adtak el belőlük világszerte.


Bear Grylls

Tűzangyal '2016.10.10.'

Will Jaeger, a veterán katona lélegzetelállító kalandjai ott folytatódnak, ahol a Kísértetjáratban félbemaradtak. A múltja démonaival küzdő magányos hős még egyre elveszített családját keresi – az olvasó pedig a kubai partoktól az afrikai szavannáig, Washingtontól Londonon és Moszkván át a nairobi nyomornegyedekig, második világháborús bunkerektől egy lakatlan trópusi szigetig hajszolja vele a nyomot. Willnek rá kell döbbennie, hogy a tét nem kisebb, mint az egész civilizáció sorsa, ellenfelei pedig mindenre elszánt, eszelős nácik, akik egy gyilkos vírus bevetésével törnek az emberiség elpusztítására… 

Kommandós rajtaütések, torokszorító ejtőernyős ugrások, csúcstechnológia és világháborús relikviák, felbőszült állatok és emberi fenevadak: Bear Grylls akcióthriller-sorozatának második epizódja még szédítőbb fordulatszámon pörög, mint az első rész – a Tűzangyal ellenállhatatlanul szippant magába, az elsőtől az utolsó oldalig letehetetlen olvasmány.



Európa




Sophie Hannah

A zárt koporsó (Hercule Poirot új esetei 2) '2016.09.29.'

Hercule Poirot és Edward Catchpool visszatér! 
1929 októberében egy írországi kastélyban vendégeskednek, a híres írónőnél, aki nyomozó gyerekekről írja a könyveit. Az alkalmazottakon kívül ott az egész család is: a fia, a menye, a lánya, a leendő veje meg két ügyvéd. 
Athelinda Playfordnak most természetesen valódi gyilkossággal kell szembenéznie. A különös nyomozópáros sikerrel göngyölíti föl az egyszerűnek látszó, valójában nagyon is szövevényes esetet. Ugyanis ha egy dúsgazdag nő haldokló titkárára akarja hagyni a vagyonát, az érthetetlen. Ha a titkárt valaki meggyilkolja, az várható. Viszont ha kiderül, hogy a titkár nem volt halálos beteg, a családtagoknak meg alibijük van, az szokatlan. 
Ebből a labirintusból csak a kis szürke agysejtek tulajdonosa találja meg a kiutat.


Charlie Lovett

Első benyomások '2016.09.30.'

Üdítő, izgalmas olvasmány Jane Austen-rajongóknak!
Jane Austen és Sophie Collingwood – két ugyancsak különböző ifjú nő, akiket csak a könyvek imádata kapcsol össze.
Jane éppen első regényét írja, amikor megismerkedik az idős tiszteletessel, Richard Mansfielddel. Nem is sejti, mennyi segítséget és bátorítást fog kapni rövid barátságuk alatt. Sőt lehet, hogy többet is kap: egy kész kisregényt. Első benyomások címen, amiből majd megszületik a Büszkeség és balítélet. 
Sophie könyvtárosként végzett Oxfordban, és most egy antikváriumban dolgozik Londonban, miközben Mansfield Allegorikus mesék kis könyve című, végtelenül unalmas történetfüzérének második kiadását hajszolja két érdeklődőnek is. De a hajsza végzetes lehet…
Plagizált-e Jane Austen? Megkerül-e a tiszteletes meséinek gyűjteménye? És Sophie megtalálja-e a szerelmet? Mennyire fontosak az első benyomások?
Charlie Lovett regényét minden Austen-imádónak csak ajánlani lehet.



Animus




J.K. Rowling - John Tiffany - Jack Thorne

Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter 8) '2016.10.25.'

Első és második rész
Harry Potter élete sosem volt könnyű – és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia. 
Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. 
A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.



Agave Könyvek




Stephenie Meyer

A vegyész '2016.11.08.'

Letehetetlenül ​​izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkosügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál.
Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére.
Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.
Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja.
Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret egy férfiba, aki jelentősen rontja a túlélési esélyeit. Amint a lehetőségei elfogynak, kénytelen lesz úgy használni a különleges képességeit, ahogy a legszörnyűbb álmaiban sem képzelte volna.
Stephenie Meyer a Twilight saga és A burok óriási nemzetközi sikerei után most egy kemény, de annál elragadóbb főhősnővel tér vissza. Feszesen megírt, váratlan fordulatokban gazdag regényével ismét megmutatja, hogy miért ő ma a világ egyik legnépszerűbb írója.


Ferrett Steinmetz

Flex '2016.10.20.'

Flex: ​​a világ legveszélyesebb kábítószere. Ha felszippantod, hihetetlen szerencsés leszel, és így a legmerészebb álmaidat is megélheted. Nincs többé lehetetlen: felszedheted a buli legjobb nőjét, megnyerheted a lottót… és karcolás nélkül megúszhatod a legdurvább tűzharcokat is.
Fluxus: balszerencse-többlet, a flex használatának következménye. Az univerzum a mágia minden formáját gyűlöli, s az egyenlőtlenségeket újra egyensúlyba próbálja hozni. Ha sikerül elvezetned valahova a flex által kiváltott borzalmas szerencsétlenségeket, túlélheted a tripet. Ha nem, akkor valószínűleg meghalsz.
Egy terroristamágus halálos mennyiségű flexszel lövi be az embereket, majd szabadjára ereszti őket. Az egyik merénylete során szinte menthetetlenül összeég egy hatéves kislány.
Édesapja, Paul Tsabo mindent megtesz, hogy meggyógyítsa a lányát, és elkapja a terroristát. Paul megszállott büromágus, mágikus fenevaddá változtatta az adminisztrációs munkát. A segítségével bérleti szerződéseket tud átírni, a semmiből bérelt autót varázsol elő, és bárkinek a nyomára akad, aki valaha is kitöltött egy űrlapot. Most kénytelen belépni a flex-dílerek veszedelmes világába, ahol nem elég, hogy életveszélyes bűnözőkkel kell szembenéznie, de még arra is ügyelnie kell, hogy a szerencse mindig az ő oldalán álljon…
Ferrett Steinmetz üdítően új megközelítésben ábrázolja a mágiát bemutatkozó regényében, ami 2015 egyik váratlan, független kiadású sikere volt, és többek közt olyan szerzők beszéltek róla elismeréssel, mint Dan Wells, Robert Jackson Bennett, Ann Leckie és Ken Liu.



Maxim (Dream válogatás)




Alan Bradley

Amikor a csontok suttognak... (Flavia de Luce rejtélyei 5) '2016.09.26.'

Flavia ​​de Luce, a tizenkét éves amatőr detektív és lelkes kémikus igencsak hozzászokott már, hogy nyomokat ásson elő, legyen szó akár a laboratóriumában fortyogó főzetekről, vagy akár nővéreinek titkos naplójáról. Ám holttestek előásása mostanáig nem szerepelt a megszokott repertoárjában.
 Szent Tankréd halálának ötszázadik évfordulója alkalmából Bishop’s Lacey a falu védőszentjének kriptáját készül felnyitni. Természetesen senki sem várja izgatottabban, hogy bepillanthasson a sírba, mint Flavia, akinek legújabb felfedezése azonban véget vet a falusiak szorgos ünnepi előkészületeinek. Egy holttestre bukkan, melynek arcán groteszk és megmagyarázhatatlan maszk van. És ami ennél is döbbenetesebb: a halott Collicutt úr, a templom orgonistája. 
Ugyan ki forralhatott bosszút ellene, és vajon miért éppen egy ilyen szent helyre rejtették el? És mi köze az egésznek a titokzatos kőhöz, Lucifer Szívéhez? 
A fékezhetetlen Flavia feltett szándéka, hogy lerántja a leplet a rejtélyről. A mélyből előásott titkok pedig végérvényesen bebizonyítják, hogy nem létezik egyértelmű és sima ügy a világon.



Libri




Zakály Viki

Egyszeregy (Gábriel-duológia 1) '2016.11.09.'

Van ​​egy srác, akit bármikor felhívhatsz. Egy srác, akinek sok lány tudja a számát, aki egyetlen éjszakára a Tiéd lehet, és egyszeriben megváltozik az életed. Tudja, ki vagy, mit szeretsz, hová tartasz. Szigorú szabályokat kell betartanod, ha vele akarsz lenni. Soha többé nem találkozhattok, nem hív, nem válaszol, egyszerűen eltűnik az életedből. Egyetlenegyszer lesz csak a Tiéd. De teljesen soha nem kaphatod meg.
Liza, egy női magazin újságíró gyakornokaként próbál boldogulni, de a vérmes főszerkesztőasszony mindent megtesz, hogy megkeserítse a napjait. Egyedül segítőkész kollégájára, Barnira számíthat, akinek mindig kisírhatja magát. A sármos ex, Adrián újra feltűnik a lány életében, de csak szerelmi pótléknak tartja Lizát, aki így sem tud ellenállni neki…
Amikor a lány egy riport kapcsán felhívja azt a bizonyos számot, és találkozik a titokzatos Gábriellel, tudja, hogy nagyobb a tét, mint holmi újságírói babér. Mindketten súlyos titkot őriznek, mindketten kaptak már halálos sebet, és mindkettőjüknek szüksége van arra, amit a másik adhat… csak egy a gond, az éjszaka véget ér, és soha többé nem találkozhatnak. Vagy mégis?
Zakály Viktória a nagy sikerű Szívritmuszavar és Hanna örök fiatal írónője legújabb regényében egy izgalmas városi legenda nyomába ered: vajon tényleg megválthatja az életedet valaki, akivel csak egyetlenegyszer találkozol? És lehet belőle örök szerelem
Ébren tart a vágy, az izgalom, a szenvedély. Ez az INSOMNIA könyvek birodalma. Ne várd a hajnalt, olvasd ki az éjszakát!



XXI. század




Cassie Hope Fletcher

Túlvilági szerelem '2016.10.30."

Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia.
Varázslatos regénnyel lepte meg rajongóit Carrie Hope Fletcher, aki az egyik legnépszerűbb fiatal sztár és nemcsak hazájában, Angliában. Népszerű West End énekesnő, százezrek által követett youtuber, író, második kötete ez – és egyben első regénye. Napokkal megjelenése után, ahogy előző kötete is, azonnal a Sunday Times első számú bestsellere lett.



Álomgyár




Julia Lewis Thomson

Többek által '2016.09.30.'

Te ​​megérdemelnéd a második esélyt?
Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út 
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog. 
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?
Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...