Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. április 25., hétfő

Fábián Janka: Sárosi Felícia történetei 1-2-3.

Kiből lesz a boszorkány?


1735-ben járunk.

Az Újvilágban és Nyugat-Európában indult utolsó nagy boszorkányüldözési hullám Magyarországra is elért.

Az esztergomi pékmester tizenöt éves lánya, Sárosi Felícia élete legnehezebb napjait éli át, amikor végig kell néznie szeretett nagynénje, a szép Sárosi Kata boszorkányként való meghurcoltatását.

A lányt a per során mindvégig kétségek gyötrik: vajon Kata valóban az Ördöggel cimborált, vagy ártatlanul kerül a máglyára? Már csak azért is, mivel a nénje az elfogatása előtt súlyos titkot bízott rá.
Felíciának később aztán magának kell eldöntenie, mit kezd ezzel a titokkal és Sárosi Kata veszélyes örökségével.

Fábián Janka legújabb novellája első része egy sorozatnak, amelyből egy XVIII. századi magyar boszorkány, Sárosi Felícia kalandos és fordulatos életének epizódjait ismerhetjük meg.

 

A Gellért-hegy titka

„Két évvel Sárosi Kata kivégzése után a rossz nyelvek miatt Felícia családjának nincs maradása Esztergomban. Budára költöznek, ott próbálnak új életet kezdeni. A kis budai pékségük hamar sikeres lesz, egyre több vásárlójuk van, és úgy tűnik, Sárosiékra ismét rámosolyog a szerencse.

Felícia a helyi mendemondákból értesül, hogy a hírhedt és titokzatos Gellért-hegyen egy valódi, hús-vér boszorkány lakik. A lány meg is találja Borcsa nénét, és később titokban feljár hozzá, hogy kitanulja a kuruzslás veszélyes mesterségét.

Ám közben sehogyan sem tudja kiverni a fejéből Karvaly Gábort, az esztergomi főbíró fiát.

Egy nap megkéri a boszorkányt, hogy valamilyen szerelmi varázslással segítsen neki magához édesgetni az ifjút. A következő boszorkányszombaton ez meg is történik, de a bűbáj végül látszólag nem sikerül. Legalábbis nem úgy, ahogyan azt Felícia szerette volna…”

 

A királynő

Az 1740-es esztendő végén Sárosi Felícia már Bécsben él, és a Stefansdom közelében a férjével együtt egy kis kávéház boldog tulajdonosa. Hamarosan azonban világtörténelmi események forgatják fel a nyugalmukat, és az egész birodalom békéjét. Károly császár halálakor csak az idősebbik lánya, Mária Terézia örökölheti a trónját, és ez addig nem tapasztalt nehézségeket okoz a Habsburgok országaiban.

Ennek ellenére Felícia és férje izgatottan és örömmel készülnek Pozsonyba, ahol Mária Teréziát magyar királynővé fogják koronázni. A ceremóniát követően azonban a fiatalasszony önhibáján kívül bajba kerül, és úgy tűnik, hogy a múlt árnyai és átkai őt is utolérik…

Fábián Janka Sárosi Felícia történetei című e-novella sorozatának harmadik részéből az egykori boszorkánytanonc lány kalandos és fordulatos életének újabb epizódját ismerhetjük meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...