Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. szeptember 9., péntek

Dolores Redondo: Áldozat ​a viharnak (Navarra-trilógia 3.)


A ​​Navarra trilógia befejező részében Amaia Salazar és csapata újabb sötét bűncselekmény felderítésébe fog. 

Egy asszony értesíti a rendőrséget unokája hirtelen haláláról. A hivatalos jelentés bölcsőhalálról szól, de a nagymama gyanúsnak tartja a gyermek apjának viselkedését: a férfit letartóztatják, amint megkísérli ellopni lánya holttestét, amelyen gyilkosságra utaló nyomokat találnak. Az eset nem egyedülálló, és az asszony egy gonosz mágikus lényről beszél: az inguma az, aki lidércnyomást okoz és ellopja az ember életét, miközben áldozata alszik. Ahogy fény derül a történet újabb szálára, a nyomozás kimutatja, hogy Navarrában rendkívül magas a természetesnek mondott csecsemőhalálozás. 

Amaia arra is rájön, hogy volt egy ikertestvére, akit születésekor a saját anyja ölt meg egy „áldozati szertartáson”. Ám a húgáéhoz hasonlóan a többi gyermek maradványát sem találják a sírokban. 
Amaia döbbenten tapasztalja, hogy a halálesetek a Baztán folyó völgyének településeihez kötődnek. A letartóztatási hullám és a szülők hallgatása óriási társadalmi felháborodást vált ki annak érdekében, hogy Amaia hagyjon fel a nyomozással, és szembe találja magát kollégai bizalmatlanságával is. 

Váratlanul felbukkan egy férfi, aki kapcsolatban van a fekete mágiával, egyszerre visszataszító és csábító, s mindez komoly kihívások elé állítja Amaia és James házasságát. A fiatal felügyelőnő mindezek ellenére folytatja a nyomozást, amelyhez Etxaide detektív és az FBI-os Dupree profilozó mellett a legkritikusabb pillanatban a titokzatos katolikus szervezet, az Opus Dei nyújt láthatatlan, de kézzelfogható segítséget. 

A történet meglepő végkifejleténél Amaiának szembe kell néznie a vidéket rettegésben tartó bűncselekmények valódi eredetével. 

Mindeközben iszonyatos hóvihar zúdul a völgyre, és úgy tűnik, végleg betemeti az igazságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...