Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. március 22., kedd

Cynthia Harrod-Eagles: Kirov saga 1-2-3.

Anna


Szeretni.
Egy férfit, aki nem lehet a tiéd.
Egy országot, amely nem lehet a hazád.

Miközben Párizs – ha lassan is, de – kezd magához térni az 1803-as év viharos politikai megrázkódtatásaiból, Anne Peters, a fiatal, szegény, otthontalan nevelőnő, egy angol tengernagy árván maradt lánya tétován keresi a talpon maradás lehetőségét az új életre kelt, de még ezernyi bizonytalansággal teli városban.

És mivel Franciaország újabb háborúkra készül, elfogadja a váratlanul útjába kerülő menekülési lehetőséget, és vállalja, hogy új életet kezd az ellenállhatatlan Nyikolaj Kirov gróf szolgálatában. Ezzel új otthonra és családra lel a csillogó orosz fővárosban, és új nevet is kap: Anna Petrovna lesz belőle.

Az új munkaadója zsúfolt, eseményekkel teli életébe felkészületlenül belecsöppenő Anne-nek minden tudására, fokozatosan kifejlődő, bölcs asszonyi belátására szüksége van ahhoz, hogy helyt tudjon állni. Az útja Szentpéterváron és a vad, kaukázusi hegyeken át az Oroszország elleni francia támadásig, Borogyinóig és a felperzselt Moszkváig vezet. És miközben Napóleon a végső összecsapásra gyűjti erőit, Anne szívének is meg kell vívnia a maga csatáját.

 

Fleur

 
AMIKOR ÉS AHOL A LEGKEVÉSBÉ VÁRNÁD, RÁD TALÁL A SZERELEM – A HÁBORÚ POKLÁBAN.

London, 1851. – mindenki a világkiállítás lázában ég, amelyen a szép, önálló gondolkodású Fleur Hamilton összetalálkozik a rejtélyes – mint később kiderül, titkos megbízatást teljesítő – Szergej Kirov gróffal.

Amikor évek múltán Szentpéterváron újból találkoznak, rádöbben, hogy a sorsa elválaszthatatlanul összefonódott ezzel a vérpezsdítően érdekes emberével, akit képtelen ugyan kiismerni, de aki mindenki másnál jobban vonzza.

Anglia és Oroszország azonban a háború küszöbén áll, Kirov pedig érdekházasságot köt, s Fleur a szenvedély és a megcsalatottság kínzó gyűrűjében találja magát.

A csodálatos Szentpétervárról az ostromolt Szevasztopolba követi szerelmét, s számos veszélyen és szenvedésen túljutva ismeri meg Kirov titkát, és talál rá élete igaz szerelmére.

 

Emily



Emily mint az angol nemesi család fekete bárányának rangon aluli házasságból született gyermeke, megtűrt, szegény rokonként csak arról ábrándozhat titokban, hogy egy napon majd dolgozó nőként a saját lábára áll, és önálló keresete révén tör ki a vidéki lét bezártságából.

Sorsa azonban váratlan fordulatot vesz, amikor felbukkan az életében Oroszországban élő, különc nagyanyja. Az idős hölgy szárnyai alá veszi, és Emily hamarosan a nyüzsgő Londonban találja magát, majd még messzebb, Szentpéterváron, ahol az előkelő orosz társaság legsármosabb hercegének feleségeként úgy tűnik, minden megadatott neki, amit csak egy magafajta lány kívánhat.

De a szerelmes szívnek nem lehet parancsolni…

A modernizálódó társadalmak, az orosz forradalom kulisszái előtt bontakozik ki Emily izgalmas és romantikus története, abban a korban, amikor az éppen az egyenjogúságukért keményen küzdő nők helytállására, erejére és kitartására az első világháború alatt égető szükség van.

A regény1993-ban elnyerte a rangos Az év romantikus regénye-díjat. A díjazottak között olyan, nálunk is jól ismert nevekkel találkozhatunk, mint Philippa Gregoryé, Rosamund Pilcheré vagy Joanna Trollope-é. 


*'Annyira gyönyörűségesek ezek a borítók... szerintetek is? Manapság, annyira ritka, hogy ilyen gyönyörű borítókba botolhatunk bele, pláne meg történelmi romantikusaknál...'*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...