Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. május 9., hétfő

Virginia C. Andrews: Dollanganger saga 1-5.


Virágok a padláson


A szerző első öt könyve – Anya és lánya, Sötét angyal, Kárhozottak, Az éden kapuja – megérdemelt sikert aratott Magyarországon is. S most elkezdjük a világhírnevét megalapozó – ugyancsak öt regényt felölelő – Dollanganger család történetét, melynek minden egyes kötete páratlanul sikeres bestsellerré vált az Amerikai Egyesült Államokban. 

Olvasók milliói követték végig megbabonázva a Dollanganger gyerekek szívszorító történetét – a gyerekkortól a felnőttéválásig – hogy megtudják mi volt az a szörnyű titok, amely a család szenvedéseit s borzalmas tragédiáját okozta.


Virágszirmok a szélben


A Dollanganger gyerekek élete rendbe jön, boldogságuk mégsem lehet teljes. Carrie egész életében, tragikus haláláig viseli a szörnyű rabság következményeit. Chris nem tud lemondani a padláson született álmáról, és a testvérszeretet ellen lázadó Cathy is hiába vágyakozik arra, hogy békés révbe érjen. 

A szerző Virágok a padláson című regényének hősei – már felnőtt fejjel – kétségbeesetten keresik helyüket az életben. Mindhármójukban ott munkál a keserű emlék, nyomasztja őket Foxworth Hall baljós árnya, megállíthatatlanul sodródnak a tragédiájukat okozó, anyjukkal való végső drámai találkozás felé.


Ha szúr a tövis 


Cathy és Chris, a Virágok a padláson és a Virágszirmok a szélben hősei úgy hiszi, maguk mögött hagyták a múltat, sikerült lerázniuk annak terheit, zavartalanul élhetik gyerekeikkel, Joryval, Barttal, és az örökbe fogadott Cindyvel nehezen kiküszködött új életüket. 

Kaliforniában költöznek, ahol senki sem ismeri őket, senki sem tud súlyos titkukról, s nyugodt otthont teremtenek maguknak. A békesség azonban átmeneti. Titokzatos, örökké lefátyolozott hölgy költözik a szomszédjukba , s vele egy különös viselkedésű öregember, akiknek a felbukkanása földúlja a család életét. A kisebbik fiú, Bart viselkedése egyre különösebbé, napról napra ijesztőbbé válik, mintha dédnagyapjának Malcolmnak pusztító szelleme támadt volna föl benne, tönkretéve nemcsak környezetét, hanem önmagát is. 

MI idézte elő a változást, kik a szomszédban lakó különös idegenek, mi a magyarázata annak a rejtélyes, ijesztő eseményeknek, megmenekülnek-e Cathy és Chris az újabb veszélytől? Ezekre a kérdésekre válaszol az öt regényből álló sorozatának újabb mély pszichológiai ismerettel megírt kötetében a világhírű amerikai írónő.


A tegnap magvai


Annyi rémséggel és örömökkel teli év után Cathy és Chris élete – úgy tűnik – révbe ér. Az ötvenes éveikben járnak, gyerekeik felnőttek, végre megnyugodhatnának. Ám ekkor felbukkan egy rég halottnak hitt nagybácsi, aki életre kelti a múltat.

Egy szörnyű tragédia derékba töri Jory balettáncosi pályafutását. Bart nem tud szabadulni a lelkét mardosó sötét árnyaktól. 

Mi lesz velük? Sikerül-e megannyi testi és lelki szenvedés árán magukra találniuk?


Árnyak kertje


A Dollanganger család története csak látszólag ért véget, mert miután minden lezárulni látszott, itt van a dráma kezdete, a szigorú és kegyetlen nagymama története, amelyből kiderül, hogy mi okozta Christopher és Cathy szenvedéseit. 

Olivia ugyanolyan fiatal lány, mint a többi, huszas éveiben járó társnője. Szerelemre, boldogságra, meghitt családi életre vágyik, s úgy érzi, Malcolm Foxworth révén mindezt meg is találja. Boldogan mond igent a vonzó, jóképű és gazdag fiatalembernek, s követi őt a családi birtokra, Foxworth Hallba. A rózsaszín álmok azonban gyorsan szertefoszlanak, s Oliviának rá kell jönnie, hogy amire vágyott, az soha nem lehet az övé. Férje be nem teljesülő álmok rabja, soha el nem múló gyermekkori sérüléseket hordoz magában. 

Bármilyen keserű is a csalódás, Olivia már-már megbékülne vele, mikor felbukkan Garland, az apósa, s vele igézően szép felesége Alicia. És elkezdődik a Dollanganger család szenvedéseit elindító tragédia…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...