Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. augusztus 18., kedd

Sophie Kinsella: A boltkóros 1-7.


Egy boltkóros naplója

Komolyan mondom, ha mindenki mindennap új ruhát venne fel, szerintem megszűnne a depresszió mint népbetegség. Becky

A fiatal és csinos Becky Bloomwoodnak látszólag bejött az élet. Sikeres magazinrovatában azoknak ad tanácsot, akik nem képesek beosztani a pénzüket, és már a hó vége előtt elköltik… a következő havi fizetésüket. A gond csak az, hogy Becky is olyan, akinek minden bajára egy új feszes top a gyógyír. Baja pedig van elég. Például, hogy a vásárlási láz miatt nyakig ül az adósságban. Hiába tudja a tökéletes receptet: költs kevesebbet, keress többet!, ha boldogtalan, ha túlórázik, ha összebalhézik a pasijával, ha túl sok a zsizsegés vagy éppen halálra unja magát, Becky vásárol. Egyre nyomasztóbb pénzzavarából egyre komolyabb költekezéssel igyekszik kimászni.

Két választása maradt: vagy ellenáll a csábító kirakatoknak, a kihagyhatatlan akcióknak és a csecsebecséknek, vagy az adósok börtönében felpróbálhatja a cseppet sem divatos rabruhát. Vajon sikerül Beckynek úrrá lennie szenvedélyén? Leszámol a boltkórossággal, mielőtt az élete komédiából átcsap tragédiába? És létezik az a férfi, aki egy ilyen bolond csajt szeretni képes?

Sophie Kinsella egy szenvedélyes vásárlóról írt fergeteges humorú könyvet, amelynek szétszórt, de szerethető főhőse pont olyan, mint a legjobb barátnőnk barátnője. A Boltkóros sorozat többi kötete is olvasók millióit nevetteti meg világszerte.



Pánik a Plázában



Becky Bloomwood visszatér! Becky élete révbe ért. Ismert pénzügyi szakember, újságíró, személyes pénzügyi tanácsadó, saját tévéműsora van. Csinos, okos, elegáns, segítőkész… Egyetlen hibája a vásárlási szenvedélye. A divat megszállottja, nem tud ellenállni a drága, márkás cuccoknak, akkor sem, ha egy fitying sincs a bankszámláján. Egy különleges szandál, egy selyembársony sál, esetleg egy formatervezett divatékszer vagy egyedi táska láttán képtelen uralkodni magán. Addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi valamelyiket, még akkor is, ha nincs rá fedezete.

A józan pénzügyi szakemberből – belépve egy női divatüzletbe –, a másodperc töredéke alatt pénzügyi analfabéta válik. Se lát, se hall, csak próbál, próbál és próbál, s végül fedezetlen csekkel fizet. Adósságai az egeket ostromolják, ruhái, cipői, táskái, övei, sáljai, piperecikkei alíg férnek el a szobájában.

Kiegyenlítetlen számlái miatt per fenyegeti, kedvese elhagyja, állását felmondják, karrierje, párkapcsolata romokban… Önmagát okolja, pedig nem ő a célpont. A „jóakaró” Becky szennyesének kiteregetésével akarja tönkretenni a meghurcolt lány kedvesét. Azonban Beckyt nem olyan fából faragták, holmi firkászok nem fognak ki rajta. Amikor a legmélyebb megalázását készítik elő, fordítva sül el a dolog. Becky győztesen kerül ki a slamasztikából…



A boltkóros férjhez megy

Becky Bloomwood életében végre minden elrendeződik. Szereti a munkáját (személyes vásárlási tanácsadó), hisz más pénzét költheti, és még fizetnek is érte. Mesés manhattani lakásban lakik a barátjával, Luke-kal. Mostanra közös bankszámlát is nyitottak (noha abban nem értenek egyet, vajon egy Miu Miu szoknya háztartási kiadásnak minősül-e).

Mikor Luke megkéri a kezét, felgyorsulnak az események. Rebecca mamája azt szeretné, ha London egyik kertvárosában Oxshottban lenne a lakodalom, és egy szem leánya az ő régi menyasszonyi ruháját viselné. Luke anyja ezzel szemben fényes álomesküvőt tervez a New York-i Plaza Hotelben, Elvarázsolt Erdővel és a bécsi vonósokkal.

Becky tudja, muszáj döntenie, ami azért is nehéz, mert sehogyan sem tud lemondani a tortakóstolgatásokról, ruhapróbákról és a drága nászajándékokról. Miközben egyre gyorsabban fogynak a napok, az Atlanti-óceán mindkét partján szorgos esküvői előkészületek folynak.
Beckynek nagyon gyorsan ki kellene találnia, hogyan másszon ki a pácból…

A boltkóros és a tesója

Becky Bloomwood –a boltkóros-újabb történetét tartja a kezében az olvasó. Ezúttal a házas élet, a mély barátságok és a rég elveszettnek hitt testvérek állnak a középpontban, no meg a vágyva vágyott Angel táska…
Mit ér egy világ körüli nászút, ha nem vásárolgathatsz össze mindenféle ajándékot, amit később hazaszállítasz? Hogyan mehetne tovább az élet húsz, csodás, hongkongi selyem pongyola nélkül? Mi tévők lehetnénk a Srí Lanka-i kézzel faragott ebédlő asztal és a hozzá tartozó tíz szék nélkül?
A hatalmas fa zsiráfok Malawiról szintén ilyen tételek, bár Luke, a mit sem sejtő újdonsült férj egyáltalán nem adta áldását ennyi mindenre…

Luke és Becky épphogy hazaértek londoni otthonukba, ám Luke nászút alatt megtalált lelki békéje már rég odaveszett, amióta a két teherautónyi szuvenír tölti meg az egész nappalit. S persze az utánvéttel érkezett számla sem segít a rossz kedvén. Ezért Luke úgy határoz, hogy Beckynek, takarékoskodnia kell. Becky tagadja a vádakat és kitartóan hiszi, hogy minden
a legnagyobb rendben, azonban Luke érezhetően eltávolodik tőle és alighanem házas életük első válságával kell szembenézniük.

Így teljesen letörve fogadja szülei híreit, miszerint a semmiből előkerült Becky nővére. Ez a hír végre teljesen felvillanyozza, és meggyőződése, hogy testvére, Jessica majd betölti lelkében a barátnője hiánya ejtette hatalmas lyukat. Elképzeli mennyi mindent csinálnak majd együtt, vásárolgatni járnak, manikűröztetnek, jókat nevetgélnek és megállás nélkül pletykálnak a divatról…

Azonban Jessicát egészen más fából faragták. Bármilyen kitartóan is ostromolja Becky a nővérét, végül felmerül benne a kérdés, vajon tényleg testvérek? Luke-nak igaza lehetett, és Beckynek valóban mély önvizsgálatra van szüksége? Vajon képes a boltkóros megálljt parancsolni saját magának és tudatosabban élni?



A boltkóros babát vár

Becky mérhetetlenül boldog! London legújabb, legpuccosabb divatáruházában dolgozik, férjével Luke-kal álmaik házát keresgélik – talán a titkon áhított, faltól falig érő, cipők tárolására hivatott gardróbra is futja. S ha ez még nem lenne elég a boldogsághoz: ráadásul babát is várnak! Tulajdonképpen madarat lehetne fogatni vele – pláne, mióta kitapasztalta, hogy egy kis shoppingolás kiváló ellenszere a reggeli rosszulléteknek… Elvégre nem tétlenkedhet holmi émelygés miatt, mindennek tökéletesnek kell lennie mire a kicsi megszületik! A belsőépítész tervezte babaszobától kezdve a legújabb trendet követő babakocsin át, egészen a legjobb szakember hírében álló szülésznőig. De amikor kiderül, hogy a híres-neves orvos történetesen Becky férjének okos, szexis exbarátnője, Becky tökéletesnek tűnő világa elkezd darabjaira töredezni. Nem elég, hogy az anyaságra való készülődés kihívások elé állítja, hogy mostantól kettő helyett is kell vásárolnia, még a férjéért is közelharcot kell vívnia a legjobb szülésznővel…

 

A pöttöm boltkóros


Mindannyiunk kedvenc habókos, szeleburdi boltkórosa visszatér! És mint mindig, most sem unatkozik. Kislánya, Minnie már két éves, és meg vannak a saját elképzelései a világról, a vásárlásról. Becky és Luke ezen kívül költözés előtt áll, de persze nem megy minden zökkenőmentesen, és Beckynek azzal is szembesülnie kell, hogy munkahelyén nem Téma – Micsoda? mindenki fogadja kitörő örömmel kreatív újításait. De, ha mindez nem lenne elég, Becky azt is fejébe veszi, hogy megrendezi férjének a világ legelképesztőbb születésnapi meglepetéspartiját…

„Parti teendők listája

Sátor – Honnan szerezzek? Hová tegyem? Mekkora?

Tűznyelők – Honnan szerezzek??

Zsonglőrök – Honnan szerezzek???

Kaja – Mit? Hogyan? (Csokiszökőkút?)

Ital – NEM barackbor

Tánc- Kell táncparkett Fényes? Fekete-fehér fények, mint a Szombat esti lázban?

Vendégek – Kik? Kutassunk fel régi barátokat? (Venetia Carter vagy Sacha Boneville NEM)

Ruha – Balmain fekete flitteres ruha Zanotti kristály szandállal és Phillip Audibert karpereccel? Roland Mouret türkizkék ruha pántos Prada cipővel? Piros Azarro miniruha fekete Louboutins-nal?"


 

A boltkóros Hollywoodban



Melyik a világ legőrültebb, legdrágább és legcsábítóbb városa? Los Angeles, mi más!

Becky, kedvenc boltkórosunk csomagokkal, hitelkártyákkal, és több ezer dollárt érő mosollyal az arcán érkezik az angyalok városába, hogy végre testközelből lássa a sztárokat, akiket eddig csak a magazinok címlapjáról ismert. Szerelme, a celebek körében is egyre népszerűbb Luke fontos megbízatást kap egy gyönyörű színésznőtől, és Becky úgy érzi, kedvező a csillagállás saját stylist-karrierjének beindítására.

Ahogy várható, a kétéves Minnie-vel az oldalán, az anyaság és karrier között vergődve Becky ezúttal is hibát hibára halmoz. Márpedig Hollywood a hidegvérű játékosok világa, ahol egyetlen tévedés is végzetes lehet, és a jógatáborok, mámoros estélyek és vörös szőnyeges bevonulások helyébe rosszindulatú pletykák, gyilkos női rivalizálás és egy minden lében kanál anyós lép, így Becky egy csapásra a hollywoodi rémálomgyárban találja magát…


Sophie Kinsella immár sokadik Boltkóros regényében az álmok és vágyak szélesvásznú világába repíti rajongóit. Az imádnivaló, de mániákusan vásárló Becky élete nagy lehetősége előtt áll, most, hogy a sikeres és sármos férj és az imádnivaló gyermek rovatokat kipipálta, elérkezettnek látja az időt, hogy úgy istenigazából befusson. A kérdés csak az: hova és legfőképpen miből?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...