Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. január 29., péntek

Jonah Black: Jonah Black fekete naplója 1-4.


Csaj, csaj, csaj


A regény – Tandori Dezső konzseniális fordításában – messze túllép a szokványos, fiatalokról szóló regények színes, ám gyakran felszínes világán. Jonah naplója egy érzékeny lelkű, intelligens, a felnőttkor küszöbén álló fiatalember megindító, meghökkentő, sok helyen ironikus és önironikus vallomása. Joggal tekinthető Salinger Zabhegyezője méltó utódjának.


Állj! Meg ne állj!


A Fekete Napló második kötetét bizonyára nagy érdeklődéssel várják azok az olvasók, akik már megismerkedtek Jonah Blackkel, a különleges fantáziával megáldott, érzékeny lelkű, sajátos humorú floridai gimnazistával. 

A második kötet elején Jonah a kórházi ágyon ébred egy műugró versenyen bekövetkezett baleset után; lábadozása során egyre jobban elmélyül a kapcsolata Posie-val, a gyerekkori barátnőből gyönyörű nővé érett szörfbajnoknővel, bár Sophie-t, „az álomlányt”, továbbra sem tudja elfelejteni… 

Jonah Black naplója magával ragadó olvasmány, s ebben nagy szerepe van Tandori Dezső zseniális, sok humorral, iróniával fűszerezett, abszolút mai, korhű fordításának.


Fuss, Jonah, fuss!


Naplója 3. kötetének elején Jonah – a Posie-val eltöltendő szerelmes éjszaka előtt – még egy utolsó „szűzkorszaki” fényképet készít önmagáról. Az események azonban egészen másképp alakulnak, mint ahogy várja. 

Sophie, az „álomlány” titokzatos telefonja teljesen fölkavarja Jonah érzéseit, és elképesztően bizarr kalandokba sodorja hősünket, melyek során váratlan dolgok derülnek ki Sophie-ról – és másokról is… 

A szilveszter is tartogat számára néhány meglepetést, és komoly év végi számvetésre készteti… 

A Jonah Black fekete naplója nemcsak izgalmas olvasmány, hanem igazi irodalmi csemege is, Tandori Dezső brilliáns fordításának köszönhetően.



Gyorsabban, még gyorsabban! 


A Fekete Napló 4. kötetében – Gyorsabban, még gyorsabban! – hősünk, a 17 éves Jonah tovább vergődik a lányok és saját érzelmeinek hajójában: bár új kapcsolata sokat ígérően indul, Sophie emléke még mindig nem hagyja nyugodni. 

Mikor beleegyezik, hogy elkíséri húgát, Honeyt a Harvard egyetemre egy bemutatkozó látogatásra, abban a reményben teszi, hogy viszontláthatja Sophie-t. Találkozásuk azonban váratlan fordulattal ér véget, és Jonah, az utazásról hazatérve, új reményekkel folytatja floridai életét, ráadásul kiderül végre, ki is valójában „Northgirl”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...