Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 17., hétfő

Greg Iles: Penn Cage 1-5.


Csöndes ​játszma


Penn Cage előtt nem ismeretlen a halál. Houstoni ügyészként tizenhat perben ért el halálos ítéletet, és hét bűnös kivégzését nézte végig. Amikor azonban felesége súlyos betegségben meghal, a férfi négyéves kislányával együtt visszaköltözik szülővárosába, ahol vigaszt remél mély gyászára. 

A Mississippi állambeli városka igazi déli gyöngyszem, az elegáns felszín alatt azonban régi pénzek és még régebbi bűnök, szenvedély, hatalom és faji feszültségek lappanganak. Penn húszévi távollét után felfedezi a város legsötétebb titkát, egy múltbéli rejtélyt. Miközben apját egy könyörtelen zsarolótól igyekszik megszabadítani, döbbenten tapasztalja, hogy az ügy valahogy összefügg családja múltjával…




Forgó ​angyal


A ​​világszerte elismert bestseller író, Greg Iles talán eddigi legjobb regénye a Forgó angyal, amely egy fordulatokban bővelkedő nyomozás története az amerikai Natchez nevű kisvárosban. 

Drew és Penn, két gyerekkori barát – mindketten a város megbecsült polgárai – kerül szembe egymással, amikor kiderül, hogy a szentként tisztelt, középkorú, családos orvos, Drew Elliott, a városban meggyilkolt diáklány szeretője volt. Drew nem tudja, nem is akarja tisztázni magát a vádak alól, így Penn számára világossá válik, hogy nincs más megoldás, meg kell találnia az igazi gyilkost, ha nem akarja, hogy a barátját halálra ítéljék. 

A kislányát egyedül nevelő, hajdani ügyész számára az a legkétségbeejtőbb, hogy a nyomok a helyi gimnázium diákjain át az alvilágba vezetnek. A nyomozást csak nehezíti, hogy a cinikus államügyész a Drew elleni vádelemést saját politikai céljaira akarja felhasználni. Egymást érik a torokszorítóan feszült jelenetek, s Penn személyesen is megjárja a poklot. 



Az ​ördög hajója 


Penn ​​Cage-t éjszakai találkozóra hívja gyerekkori barátja, Tim Jessup. A helyszín Natchez temetője. Itt veszi kezdetét a vad hajsza, ahol az üldöző és üldözött szerepe újra és újra felcserélődik. 

Penn polgármesterként egyhangúan zajló élete egy csapásra felbolydul: Tim a környéken elharapódzó nemzetközi pénzmosásról, véres kutyaviadalokról, pedofil prostitúcióról beszél neki, és másnapra döntő bizonyítékot ígér. A találkozás azonban elmarad: már csak Tim megkínzott holttestét találják meg a parton. 

Az embertelen üzelmeket folytató kaszinóhajó igazgatója és pribékjei már Pennre és családjára is halálos veszélyt jelentenek. 

Cage felveszi a harcot a kifogástalan angol gentlemannek mutatkozó könyörtelen férfival. Elitkommandós, mesterlövész és helikopterpilóta barátaiból csapatot gründol, így lélegzetelállítóan izgalmas nyomozás veszi kezdetét. Mindeközben újra feltűnik a színen Penn régi szerelme, Caitlin Masters, aki újságírói szimatát használva szintén belekeveredik az ügybe, halálos kelepcébe esik, ezzel tovább nehezíti az igazságért küzdő csapat harcát. 



Lángoló ​kereszt


A Mississippi állambeli Natchez városában felnövő Penn Cage mindent, amit becsületről,kötelességről tudni kell, az apjától tanult. De most a mindenki által tisztelt, szeretett háziorvost Viola Turner nővér meggyilkolásával vádolják, akivel a ’60-as években dolgozott együtt. 

Penn eltökélt szándéka, hogy megmentse az apját. A szálak egy Ku-Klux-Klan szervezet legbefolyásosabb és leggazdagabb tagjaihoz vezetnek. Penn-nek követnie kell a negyven évvel ezelőtti véres nyomokat, hogy igazolja azt a tagadhatatlan tényt, miszerint mindegy, hogy fehér valaki, vagy fekete, fiatal vagy öreg, bátor vagy gyáva, senki sincs igazán biztonságban.




Csontfa


Penn ​​Cage, az egykori államügyész-helyettes, Natchez polgármestere, egy szövevényes, dermesztő rémálom kellős közepén találja magát. Miután apja, Tom Cage hajdani afroamerikai ápolónője meghal, valóságos lavina indul el: a köztiszteletben álló orvos menekülni kényszerül a szinte minden sejtjében korrupt igazságszolgáltatás elől, és ő maga meg a menyasszonya, Caitlin élete is veszélybe kerül. 

A polgármester néhányadmagával kétségbeesetten próbálja megtalálni az apját, és akarva-akaratlanul háborút indít a Ku-Klux-Klan egyik vadhajtása, a kegyetlen Dupla Sasok ellen, akikről kiderül, hogy messze többet tudnak Tom Cage-ről, annak múltjáról, mint tulajdon felesége vagy a fia. És úgy tűnik, ez a múlt az amerikai történelem talán legnagyobb tragédiáihoz és rejtélyeihez köthető: egyenesen John F. Kennedy, Robert F. Kennedy és Martin Luther King megöléséhez. 

A jó és a rossz oldalon állók által indított hajsza végül mind egy helyre vezet: a mitikus Csontfához, az egykori kivégzőhelyhez, amely több titokra deríthet fényt, mint amennyiről a néhai áldozatok hozzátartozói tudni akarnának. És minden feltárt összefüggéssel egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az olyannyira vágyott bizonyosságot csak egyvalaki adhatja meg az arra szomjazóknak: Penn Cage édesapja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...