Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. november 19., szombat

Sabine Ebert: Bába-trilógia

A ​bába titka 


A fiatal bábának, Marténak menekülnie kell a kegyetlen Wulfhart várúr elől, aki halva született fia miatt érzett bánatában a lányt hibáztatja. Nagy nehézségek árán, hogy életben maradhasson, csatlakozik egy csapatnyi telepeshez, kiknek vezetője, a nemesi származású lovag, Christian rögtön szerelmes lesz a lányba.


A ​bába nyomában 


A szerző korábbi kötetének (A bába titka) folytatásaként megjelenő regényben Oroszlán Henrik visszatért a Szentföldről, és vele Marthe és Christian legnagyobb ellensége is. A herceg pont őt nevezi ki az ezüstfalvak helytartójának. Ám ha mindez nem volna elég, Marthét feljelenti egy fanatikus medikus, hogy egyházi bíróság előtt feleljen tetteiért.


A ​bába döntése 


Christian ​​lovag és felesége, a hányatott sorsú, különleges képességű bába és gyógyító, Marthe nem sokáig élvezhetik békés hétköznapjaikat a gyorsan gyarapodó „ezüstfalu” szeretett és tisztelt elöljáróiként. Barbarossa Frigyes császár és a nagy hatalmú szász–bajor herceg, Oroszlán Henrik viszonya olyannyira elmérgesedett, hogy a háború elkerülhetetlenné vált, így Christiannak és lovagjainak hadba kell vonulniuk. A férfi távollétében hűbéruruk, Otto, a meisseni őrgróf elsőszülött fiát, a zsarnok és kapzsi Albrechtet teszi meg a christiansdorfi vár urává, aki semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy bosszút álljon Christianon, és megszerezze a faluban bányászott ezüstöt. Vajon képes helytállni a csatában Christian és lovagcsapata? Sikerül Marthénak és a falubelieknek megvédeniük magukat Albrecht önkényével szemben?
Sabine Ebert (A bába titka, A bába nyomában) Freiberg város megalakulását megörökítő, részben fiktív, részben történelmi tényeken alapuló regénysorozatának harmadik kötete izgalmas, hol romantikus, hol tragikus fordulatokban bővelkedik. A bába történetei folytatódnak…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...