Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. augusztus 25., csütörtök

Dolores Redondo: Navarra-trilógia 1-2-3.


A ​láthatatlan őrző


A ​​legjobb spanyol regény 2013 Ezüsttoll Díj 2014 „Dolores Redondo a legutóbbi időszak egyik legnagyobb irodalmi meglepetése és üstököse. Megteremtette a detektívregény új típusát, amely ötvözi a pszichológiai thriller, a bűnügyi történet és a legenda elemeit." A spanyol krimi-trilógia első kötete a baszk Pireneusokban fekvő Baztan-völgy falvainak sajátos világát mutatja be, melyben keveredik az ősi baszk mitológia, a kereszténység és a mágia. 
A thriller műfaj klasszikus elemein túl olyan természeti leírásokkal, pszichológiai elemekkel ötvözve, mellyel a műfaj kereteit feszegeti. Megjelenése után hazájában azonnal sikerkönyv lett, azóta 25 országban adták ki. A megfilmesítés jogait Peter Nadermann (A tetovált lány) és a Constantin Film (A parfüm; Pompeii) vette meg. 

Egy kis navarrai településen kamaszlány meztelen holttestére bukkannak. A nyomok bonyolult indíttatású, misztikus elemekkel fűszerezett rituális gyilkosságra vallanak. Kiderül, a környéken sorozatgyilkos szedi áldozatát. Salazar felügyelőnő vállalkozik arra, hogy fényt derítsen az igazságra, ám közben harcba kell szállnia saját gyermekkori tragédiájában gyökerező félelmeivel.

Ráadásul kollégái és nővére féltékenységével, és saját médiumi képességeivel is szembesülnie kell.

Ahogy a történetbe újabb és újabb szálak fonódnak, Amaia nemcsak hivatását teljesíti, de önnön problémáinak megoldásához is közelebb kerül. 

A thriller, mitológia és családtörténet e keveréke teszi eredetivé a könyvet, és a végkifejletig fenntartja az olvasó érdeklődését.




A ​csontok öröksége


Elkezdődik ​​Johana Márquez mostohaapjának bírósági tárgyalása. A pert figyelemmel kíséri a várandós Amaia Salazar felügyelőnő, aki egy évvel azelőtt felderítette az úgynevezett „basajaun-bűntetteket”, amelyek félelemben tartották a Baztán völgyét. 

Amaia bizonyítékokat gyűjtött Jasón Medina ellen is, aki a „basajaun” modus operandiját utánozva megerőszakolta és megölte Johanát, a felesége kamaszkorú lányát. A bíró hirtelen bejelenti az ügy lezárását, ugyanis a vádlott öngyilkosságot követett el. 

Az általános felháborodás közepette Amaiát hívja a rendőrség, ugyanis a vádlott a felügyelőnőnek címzett búcsúüzenetet hagy, amelyben mindössze egyetlen szó szerepel: „Tarttalo”.

Ez indítja el a második kötet izgalmas és érdekfeszítő cselekményeit egészen a végkifejletig.



Áldozat ​a viharnak


A ​​Navarra trilógia befejező részében Amaia Salazar és csapata újabb sötét bűncselekmény felderítésébe fog. Egy asszony értesíti a rendőrséget unokája hirtelen haláláról. A hivatalos jelentés bölcsőhalálról szól, de a nagymama gyanúsnak tartja a gyermek apjának viselkedését: a férfit letartóztatják, amint megkísérli ellopni lánya holttestét, amelyen gyilkosságra utaló nyomokat találnak. Az eset nem egyedülálló, és az asszony egy gonosz mágikus lényről beszél: az inguma az, aki lidércnyomást okoz és ellopja az ember életét, miközben áldozata alszik. Ahogy fény derül a történet újabb szálára, a nyomozás kimutatja, hogy Navarrában rendkívül magas a természetesnek mondott csecsemőhalálozás. 

Amaia arra is rájön, hogy volt egy ikertestvére, akit születésekor a saját anyja ölt meg egy „áldozati szertartáson”. Ám a húgáéhoz hasonlóan a többi gyermek maradványát sem találják a sírokban. 
Amaia döbbenten tapasztalja, hogy a halálesetek a Baztán folyó völgyének településeihez kötődnek. A letartóztatási hullám és a szülők hallgatása óriási társadalmi felháborodást vált ki annak érdekében, hogy Amaia hagyjon fel a nyomozással, és szembe találja magát kollégai bizalmatlanságával is. 


Váratlanul felbukkan egy férfi, aki kapcsolatban van a fekete mágiával, egyszerre visszataszító és csábító, s mindez komoly kihívások elé állítja Amaia és James házasságát. A fiatal felügyelőnő mindezek ellenére folytatja a nyomozást, amelyhez Etxaide detektív és az FBI-os Dupree profilozó mellett a legkritikusabb pillanatban a titokzatos katolikus szervezet, az Opus Dei nyújt láthatatlan, de kézzelfogható segítséget. 


A történet meglepő végkifejleténél Amaiának szembe kell néznie a vidéket rettegésben tartó bűncselekmények valódi eredetével. 


Mindeközben iszonyatos hóvihar zúdul a völgyre, és úgy tűnik, végleg betemeti az igazságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...