Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. január 27., péntek

Robin Hobb: Látnok-ciklus

Az ​orgyilkos tanítványa (1.)


Az ifjú Fitz Lovag herceg fattyúgyermeke, akit apja mogorva istállómestere nevel a Hercegségek királyi udvarában. A nemesek közül senki nem veszi kutyába sem, csak az intrikus Elmés király figyel fel rá, aki ráveszi, hogy titkon elsajátítsa az orgyilkosok művészetét. Mert Fitz vérében a Mesterség munkál, amelynek veszedelmes és vad mágiája segítségével a Látnokok emberemlékezet óta uralják a Hercegségek viharverte királyságát. Fitz egy olyan időben cseperedik fel, amikor barbár vörös martalócok dúlják fel a partokat és alvajárók kóborolnak a szárazföld szívében. Hamarosan a fiú megkapja első lélekpróbáló küldetését – mert Fitz veszélyt jelent ugyan a trónra… de ő lehet a királyság túlélésének kulcsa is.


A ​király orgyilkosa (2/1.)


A Hat Hercegség trónörököse, Igazság herceg politikailag sikeres házasságot és ezzel együtt szövetséget kötött a Hegyvidéki Királysággal, megszilárdítva ezzel a Látnokok országlásának biztonságát. A kívülről erős családot azonban belviszály gyötri. Az uralkodó, Elmés király egészségi állapota bizonytalan, az utódlás kérdése megosztja az udvart. A Vörös Martalócok kalózai ismételt támadásokat intéznek a Hercegségek földjai ellen, azonban a király új hajói megpróbálják útjukat állni a támadóknak. Fitz, az uralkodó fiának törvénytelen gyermeke, – aki birtokában van a Mesterség és az Ösztön különleges képességének is – fölveszi a harcot a szipolyozottak, a Vörös Martalócok által élőhalottá tett szörnyetegek ellen. Társául fogadja Éjszemet, a fiatal farkast, ekivel mentális kapcsolatot teremt, különleges szellemi lehetőséget használva. Kosvárban találkozik gyermekkori szerelmével, Mollyval…


A ​Nép Orgyilkosa (2/2.)


Igazság elhagyta Kosvárat, hogy felkutassa az Elődöket, Elmés király pedig haldoklik. Pompa herceg megpróbálja kihasználni a helyzetet. Miközben a Martalóczoknak veti a partmenti hercegségeket, Kosvár értékeit megpróbálja Szántás és Fészek nemességéhez menteni, tovább növelve azok lojalitását. Az ország haldoklik… Közben új dalok szólnak egy királynéról, aki fölkötött szoknyában, mezténláb állt ki bátran a Martalócokkal szemben, és még meg sem született gyermekéről, akiből már a méhében harcos lett. Vajon van-e esélye a királyhű embereknek? Hogyan lehet túlélni az áruló herceg intrikáit? Ha Igazság visszatér, lesz még királysága?



Az ​orgyilkos küldetése (3/1.)


Fitz ​a királyának és a népének szentelte magát, s élete végéig szolgálta is őket. Igaz, hogy a misztikus Ösztön segítségével túlélte saját halálát, de ezalatt utolsó barátait is elveszítette, tán Éjszem, a hozzá kötődő farkas kivételével. De vajon kit szolgálhat egy uralkodóját vesztett királyi orgyilkos? Hogyan tekintsen a népre, amely megvetette őt halála óráján? Milyen céljai lehetnek valakinek egy második életben? Lovag fattya saját magának ad küldetést, s a trónbitorló Pompa ellen indul öngyilkos megbízatásra. De vajon hány élete lehet még egy orgyilkosnak? Befolyásolhatja-e egyetlen ember népek sorsát? Vagy egyszerűbbnek tűnő kérdések ragadják magukkal? Új barátokat szerez, vagy elveszti utolsó társát is? Mit tesz az emberrel, aki miatt kedvese elhagyta? Több-e puszta létezésnél az, ami a második születés után várja?

Az ​orgyilkos küldetése (3/2.)


Fitz, szokásához híven, az újabb fogságból is kiszabadul, s folytatja útját Igazság felé. Igencsak iparkodnia kell: a Vörös Martalócok már Kosvárat, sőt, a mélyen a Hat Hercegség szívében fekvő Vásárhelyet is fenyegetik. Az ország veszteségeit tovább növeli, hogy félreértik a támadók szándékait, s tárgyalásra számítanak ott, ahol csak vérszomj akad. Pompa eközben a sereg javát a Hegyvidéki Királyság ellen küldi, még védtelenebbé téve királysága területeit. A csonka kotéria tovább vadászik a fattyúra, s – a Pompa iránt beléjük égetett hűség miatt – semmilyen áldozattól nem riadnak vissza a győzelem érdekében. De még így is lekésik a pillanatot, mikor a maréknyi, Igazsághoz hű csapatnak sikerül egyetlen elődöt Kos megsegítésére küldeni. Ahogy azonban a Hat Hercegség népe nem értette meg a Martalócok szándékait, úgy sikerült félreérteni Pompa őrültségét is… Az egyetlen Előd rossz irányba tart, nem maradt hát senki, aki a trónbitorló útjába állhatna… Vagy mégis?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...