Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. október 28., szombat

Anne O'Brien: A ​szűz özvegy

Anglia elfeledett királynéja

Egy ​lány története ez, aki vérzivataros időkben vált nagykorúvá miközben titkon olyan férfiba volt szerelmes, aki az ellentáborhoz tartozott. 1462: A Rózsák Háborúja kettéosztja az országot, mialatt a York és a Lancaster ház élet-halál küzdelembe bocsátkozik Anglia trónjáért. A vér és árulás eme időszakában Anne Neville, Warwick nagy hatalmú earljének lánya beleszeret Richardba, Gloucester becsvágyó, büszke hercegébe, IV. Edward király testvéröccsébe. A York-dinasztia uralkodóját a királycsináló Warwick segítette a trónra. Hálából eljegyezheti lányát Richarddal, ez a politikai-hatalmi szövetség valamennyi érintett fél érdekét szolgálja. 
A király változékony kegye és az earl féktelen hatalomvágya azonban fordít a család sorsán; földönfutó árulóként francia földre menekülnek. Az apa Lajos király udvarában koncként veti oda Anne-t saját érdekeinek, így a lány új jegyese immár Lancasteri Edward. Anyósjelöltje Anjou Margit, a félreállított VI. Henrik király szintén száműzött felesége. Margit vérfertőző viszonyt folytat a kamaszkorból alig kinőtt, éretlen lelkű, szadista fiával, s féltékenységében agyongyötri hősnőnket. Így marad előbb szűzen, majd miután a vérontás ismét angol földön tombol, és Edward herceg odavész egy csatában, özvegyen. 
A talpraesett, gerinces Anne újabb játszmák középpontjába kerül, a tét ezúttal a rá váró örökség megszerzése, legfőbb ellensége pedig tulajdon nővére és a III. Richárdból ismerős Clarence herceg. Olyan kor ez, amikor semmi sem szent, amikor mindent az érdek mozgat. Van-e esélye szép és öntudatos hősnőnknek egy ilyen világban a boldogságra és épp Richard, a későbbi III. Richárd oldalán?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...