Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. október 4., vasárnap

Jill Barnett: A komisz hercegnő / Szerelemkastély


Senki sem írt még ennyire különleges szerelmi történetet, mint a New York Times bestseller-szerző, Jill Barnett. Az amerikai írónő, akinek könyvei több millió példányban fogytak el világszerte, ezúttal olvasóit a XIII. századi középkori Anglia pompával és intrikával teli világába viszi, ahol egy erős akaratú lovag személyes harcát vívja makacs feleségével. 

A fiatal Lady Sophia Beatrice Rosalynde Anne Therese Howardnak legalább annyi kérője volt, mint neve. Gyámja, a hirtelen haragú I. Edward király mindent elkövet, hogy feleségül adja, ám Sophia sorra utasítja el a tehetős családok fiait. Egy olyan világban, ahol az asszonyoknak nincs szavuk, végül Sophia sem tehet semmit az ellen, hogy Edward férjhez adja.

A király választása a fiatal lovagra, Sir Tobin de Clare-re esik. Sir Tobin a walesi háborúban szerzett érdemeiért cserébe kapja meg Sophia kezét és a vele járó tekintélyes hozományt. A két fiatal között háború indul, Sophia nem hajlandó elfogadni, hogy unokabátyja, I. Edward eladta, mint valami portékát, Sir Robin pedig képtelen feladni büszkeségét, és őszintén szerelmet vallani jegyesének.

Mert hogy titkon a két makacs fiatal szereti egymást…


 

A csatamezőn eltöltött sok-sok év megérlelte Merrick de Beaucourt-ban az engedelmes asszony és a békés élet utáni vágyat. Elhozza hát jövendőbelijét a távoli angol kolostorból, de úgy találja, a lovagi tapasztalatok távolról sem készítették fel erre az életre.

Amikor tizenöt évesen eljegyezték a legendás angol lovaggal, akit sose látott, Camrose várának hölgye, Lady Clio azt hitte, hogy a szerelem varázslatos dolog. A zárdában töltött hat hosszú év során, hogy hírt sem kapott jegyeséről, Merrickről, leányreményei megkoptak, s a huszonegy éves ifjú hölgynek éppoly felvértezetlenül kell szembenéznie a walesi valósággal, mint háborúban megfáradt urának.

Lord Merricknek a vágyott nyugalom helyett a walesi lázadókkal való küzdelem jut, a családi béke helyett olyan feleség, akiben nem tud igazán megbízni. De amint Lady Clio megérti a fekete hajú lovagot, akihez oly tudatlanul ment feleségül, felcsillan a remény, hogy álmai mégis valóra válhatnak.

A Camrose várát megülő boszorkányos homályban együtt küzdenek azért, hogy megleljék azt a tiszta helyet, ahol minden lehetséges, még a csodálatos, örök szerelem is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...