Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. november 12., csütörtök

Palotás Petra: Bécsi kávé, pesti lány / Túl az Óperencián / Előbb-utóbb szerelem


A bájos, vörös hajú Répássy Rebeka szereti a magas sarkú cipőket, a drágaköveket és a bécsi kávét. Nem szereti viszont a tenger gyümölcseit, a tolakodó pasikat és a feltűnést. A sors szeszélye folytán mégis egyik pillanatról a másikra az osztrák tévé képernyőjén találja magát, és a Kísérletkastély című valóságshow ígéretes szereplőjeként egy ország kíséri figyelemmel minden mozdulatát.

A tét Rebeka számára százezer euró, a hírnév, és váratlan ráadásként a szívfájdítóan jóképű producer, Marcus szerelme. A Bécsben dolgozó magyar lány igyekszik megállni a helyét a kereskedelmi tévék számára ismeretlen világában, ahol semmi sem az, aminek látszik: az ellenfelek barátnak álcázzák magukat, a segítség kerülő utakon jár, és még az igazi szerelem is álruhába bújik.

Vajon ki mozgatja a szálakat a háttérben? Mi a szerepe az eseményekben a titokzatos újságírónőnek, Fräulein Lemkének? És vajon megtartja-e Rebeka kezdeti elhatározását, miszerint nem hajlandó szerelmeskedni a kamerák előtt?

Aki a rokonszenves Rebekához hasonlóan kedveli az osztrák fővárost, a karácsonyi hangulatot és a bécsi kávét, az különösen élvezni fogja a hősnő izgalmakban és fordulatokban nem szűkölködő kalandjait.


 

Keményffy Katát egy forró augusztusi délutánon hideg zuhanyként éri a hír, hogy szerelme Gergő mégsem vele képzeli el a jövőt. Az amúgy is vendéghiánnyal küszködő kozmetikus lány csalódottságában kapva kap a lehetőségen, hogy másfél évre elszegődjön egy óceánjáró hajóra.

Már az első napon kiderül számára, hogy a fedélzeten nem minden arany, ami fénylik, és a hetek múlásával alaposan megismer egy sajátos kasztrendszerű világot, a maga törvényeivel. A nem ritkán nehéz vagy éppen bizarr pillanatokat átélő Kata a legnagyobb segítséget pilóta apja leveleitől kapja, amelyek 15 esztendővel korábban íródtak, egy leküzdhetetlen betegség utolsó hónapjaiban.

A történet kapcsán bepillanthatunk Dél-kelet Ázsia titokzatos világába is, Bangkokba, ahova a hajó 3 hetente visszatér, vagy éppen Indiába, Madrasba, ahol Kata egy időre kényszerpihenőt tart.
A könyvben újra és újra felbukkan egy külön szál, Zilah-val a 20 esztendős gyönyörű thai prostituálttal, akinek szép ázsiai vonásaiba nem véletlenül keverednek európai jegyek.

A történet végére persze az is kiderül, hogy néha el kell menni ahhoz, hogy újra hazataláljunk.
Szerelem, utazás, szex, számtalan esetlen baklövés, félreértés, meggondolatlanság, őszinte érzelmek, szülő-gyermek kapcsolatok, sírás, de leginkább kacagás várja az olvasót TÚL AZ ÓPERENCIÁN




Egy a menyasszonya által kikosarazott fiatal tanárember, egy a hetedik X felé közeledő nagymama, és két harmincas lány; négy ember, akik különbözőbbek nem is lehetnének. Egy valami azonban mégiscsak közös Vica, Laura, Dóri és Barnabás sorsában: akarva akaratlanul mindannyiuk életébe bekúszik a huszonegyedik század nagy kerítője: egy internetes társkereső oldal.

Az új kapuk azonban nem csupán új esélyeket, hanem új veszélyeket is maguk mögött rejtenek, melyeket hol humorral, hol bánattal átitatva olykor még a legszűkebb környezetüknek sem mernek bevallani. Tisztességtelen ajánlatok, bűnös szenvedélyek, vígjátékba illő első randik, szívszorító szakítások, és beteljesült érzelmek kavalkádja kísérik a főhősök útjait.

Hogy milyen hatással lesz a négy főszereplő egymás életére, hogy lesz-e a győztes a virtuális világ szerelmi csataterén és hogy milyen könnyedén válhat tettesből áldozat….kiderül, ha elolvassák Palotás Petra valóságot hűen idéző, legújabb regényét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...