Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. szeptember 2., szerda

Barbara Delinsky: Dacszövetség / Februári vihar / Ígéret / Vakmerő nyár


Susan megdöbben, amikor tizenhét éves lánya, Lily bejelenti, hogy terhes. Egyedülálló anyaként keményen megküzdött azért, hogy mindent helyesen csináljon. Lánya terhességét felfoghatatlan tragédiának tartja mind Lily, mind önmaga számára.

Aztán híre kél, hogy még két lány állapotos, akik történetesen Lily barátnői, és egy gimnáziumba járnak vele. Mint kiderül, a három lány véd- és dacszövetséget kötve előre eltervezte a terhességét. Amint megindult a másikra mutogatás, a leghevesebb bírálatok Susant érik. A gimnázium igazgatójaként mindig is úgy tekintettek rá, mint példaképre. Ellenfelei most azzal vádolják, hogy rossz anya, és talán arra sem méltó, hogy a befolyásolható tanulókat pásztorolja. Mialatt Susan Lily terhességének következményei ellen harcol, veszélybe kerül az állása, az anyagi függetlensége és régen dédelgetett álmai is.

Az anya és lánya között lévő kötelék a pattanásig feszül és elszakadással fenyeget ebben a szeretetről és megbocsátásról szóló, érzelmileg mélyen felkavaró történetben.

Barbara Delinsky újabb lenyűgöző művel ajándékozta meg olvasóit, melyben minden egyetlen kérdés körül forog: mi teszi az embert jó anyává?


 

Heather Malone a legutóbbi tizennégy évben Lake Henryben talált otthonra,ott él egy özvegyember, Micah Smith oldalán. Amikor az FBI őrizetbe veszi azzal a vaddal,hogy egy Kaliforniában elkövetett emberölés után megszökött a felelősségre vonás elől,a város döbbent hitetlenkedéssel fogadja a hírt. Ám amikor a Heatherhöz legközelebb állok visszagondolnak,ráeszmélnek,hogy korábbi életéről gyakorlatilag semmit sem tudnak.

Poppy Blake Heather legjobb barátnője. Születésétől fogva Lake Henry-i lakos,mindkét lábára megbénult egy motorosszán-balesetben,amelyben az udvarlója meghalt. Azóta keményen dolgozik,hogy újjáalakítsa életét. Az elszántan önállóságra törekvő nő nem hagyja,hogy mozgáskorlátozottsága elfojtsa a szellemét. Ám a múlt hibái miatti bűntudata a jelenlegi rokkantságánál is inkább akadályozza abban,hogy olyan jövőt találjon,amelyben férj és család is helyet kap.

Griffin Hughes író eredetileg egy Poppy nővérét, Lily Blake-et érintő országos horderejű sajtótudósítás kedvéért utazott Lake Henrybe. Poppy iránti vonzalma csábítja vissza a városba. Egy elejtett megjegyzése azonban Heather nyomára vezeti FBi-ügynök bátyját. Hogy ezt jóvátegye,meg kell fejtenie Heather múltjának rejtélyét.



Sabrina Stone egy kívülálló számára elegáns és gondtalan társasági hölgynek tűnhet, ám agykárosult kisfia ápolása súlyos terhet jelent számára a mindennapokban. Amikor Derek McGill televíziós újságíró felkeresi, hogy interjút készítsen vele a fogyatékos gyermekekről szóló riportműsorához, a néhány perces beszélgetés is elegendő ahhoz, hogy Sabrinában rokonszenv ébredjen a férfi iránt.

Nem sokkal ezután Derek McGillt emberölés vádjával börtönbüntetésre ítélik. Sabrina egy hirtelen jött sugallatnak engedve meglátogatja, s tudtára adja, hogy ő hisz az ártatlanságában.

A börtönbéli találkozások rendszeressé válnak, s bár a férfit megkeményítik a börtönévek, hallgat a szívére: Derek és Sabrina egymásba szeretnek.

Időközben a nő elválik a férjétől, és most már szabadon küzdhet a szerelméért. Azonban az örömbe üröm vegyül, mivel a férfit szabadulása után a bosszúvágy hajtja, és a Sabrinával kötött boldog házassága ellenére mindenáron tönkre akarja tenni azt az embert, aki éveket vett el az életéből…


 

Megváltoztathatja-e örökre egy pillanat az ember életét? S, ha igen, mi következhet azután?  Ez az a kérdés, amely nem hagyja nyugodni Juliát, egy kilenc ember életét követelő hajóbaleset egyik túlélőjét.

Engedelmes feleség és anya volt egész addigi életében, de miután megérinti a halál közelsége, rádöbben, hogy lénye és a körülötte lévő világ sokkal többet rejt, mint valaha is hitte. Úgy érzi, különös kapcsolat fűzi az életben maradt emberekhez, s lassanként felfedezi a csendes sziget,

Big Sawyer nyújtotta egyedülálló lehetőségeket, miközben mind ama dolgok, amelyek valaha fontosnak tűntek, elveszítik jelentőségüket. Egy belső erőre támaszkodva, amelynek létezéséről korábban nem volt tudomása, Julia szenvedélyesen ébred rá egy új világra, s félelem nélkül fogadja el a bizonytalant is, amit korábban elképzelni sem tudott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...