Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 29., szombat

Bertrice Small: Skye's öröksége 1-5.

Drága ​Jázmin 


Skye O'Malley nevével a Tengerek asszonya című regényben találkozott először a Small-regényekért rajongó sok százezer olvasó. Ezzel a művel indul az az immár a hetedik köteténél tartó családregényfolyam, amelynek minden darabja így kezdődhetett volna: „Élt egyszer egy gyönyörű ír leány…” A következő kötetek – Édes holnapok, Szerelem minden időben, Mert örök a szerelem, Újra rád találtam, Vad Jázmin – ennek a gyönyörű ír lánynak a gyermekeiről, a legutolsó pedig az unokájáról szól. A Drága Jázmin kezdő darabja egy újabb családregénynek, amely most már a Glenkirk grófok.


Megigézve 


Bertrice ​​Small mindig lenyűgözi olvasóit történelmi regényeinek megdöbbentő részleteivel. Legújabb kötete az O'Malley család történetét folytatja. Ezúttal a „drága Jázmin” idősebbik lányának, a tizenhetedik századi gazdag örökösnőnek viharos kalandjait ismerheti meg az olvasó. Anyjához hasonlóan ő is elszántan keresi a szerelmet. 
A szép és önfejű India Lindley mindenben a maga útját akarja járni. Megszökik egy gróffal, kinek hírnevét beárnyékolja gyilkossá lett bátyja, s hajóra száll, amellyel Itáliába szándékozik vitorlázni. Ám amikor a hajó az oszmán kalózok fogságába esik, a makacs szépség Kaleb Afraimnak, El-Szinut uralkodójának, ennek a titokzatos múltú férfinak a rabszolgája lesz. India sosem gondolt volna arra, hogy egyszer csak beleszeret ebbe a gyűlölt férfiba, akinek éppoly erős akarata van, akárcsak neki. Arra sem gondolt, hogy a kegyetlen sors mégis elszakítja őt a férfitól. A porig sújtott lány visszakerül Skóciába, ahol férjhez adják egy vadidegenhez. Ám a sors mást tervez, nem a kényszerházasságot…


Ostromlott ​szív 


Az írónő hatalmas történelmi tablót fest hősei köré, akiket már jól ismerhetünk előző regényeiből. Ezúttal Glenkirk hercegnőjének, Jasmine-nak a legkisebb lánya, Fortune sorsa köré szövődik a fordulatos történet. A lángvörös hajú, korát meghazudtolóan modern és merész gondolkodású hercegkisasszony a család ősi birtokán, Írországban találja meg azt a férfit, aki szívét egy csapásra rabul ejti. Mindent elsöprő, féktelen testi és lelki szerelem keríti hatalmába a fiatalokat már az első látásra.


Királyok ​szeretője, királyi szeretők 


Mire az eladósorba került hercegnőt, Autumn Rose Leslie-t bemutatják a királyi udvarban, Cromwell hívei győznek Angliában, és a lány családjának menekülnie kell. Autumn Franciaországba utazik, ahol beleszeret Auriville márkijába. Házasságuk azonban hamarosan véget ér, mert férje váratlanul meghal. A szépséges özvegyet maga a Napkirály teszi szeretőjévé. A köztársaság bukása után visszatér Angliába, ahol újabb királyt hódít meg: II. Károllyal folytat viharos románcot. A márkiné kiváló szerető, mindent megszerez magának, amire csak szüksége van, ám szíve halott. Úgy tűnik, az udvari intrikák, a bonyolult cselszövések és a hatalomért folyó harc közepette képtelen rátalálni az igaz szerelemre.


A ​vadóc és a herceg 


Az 1600-as évek második felében vagyunk Skóciában: az életével játszik az, aki nem tud eligazodni a politika útvesztőiben. II. Károly vissza akar térni angliába, s elfoglalni helyét az őt megillető trónon, ám Cromwell-lel és annak hadseregével találja szemben magát. A skótok és az angolok nagy része igyekszik megőrizni semlegességét, hogy az életet elviselhetővé tegye maga és családja számára. 
E politikai forrongások közepette a világtól elzárt vidékek békés szigetekként őrzik a mindennapok nyugalmát. Itt talál egymásra egy előkelő herceg, Patrick Leslie, és egy skót-felföldi lány, Flanna Brodie. Szenvedélyes, vad érzelmektől fűtött viszonyuk nehezen érik boldog együttlétté, s a bonyodalmakat nem csupán a lány vadóc természete, hanem a történelem viharai is okozzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...