Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. december 4., vasárnap

Michael Dobbs: Francis Urquhart 1-2-3.


Kártyavár 


Klasszikus politikai krimi, amelyet a szerző – Margaret Thatcher egykori kabinetfőnöke – most átdolgozott az új generáció és a regény alapján készült amerikai tévéfilmsorozat nézői számára.
A politika folyosóin az erő, az intrika és a szenvedély uralkodik a világ bármely országában.
Francis Urquhart minden titkon rajta tartja a kezét és kész bárkinek elárulni ezeket, ha ez hozzásegíti ahhoz, hogy miniszterelnök lehessen. 
Mattie Storin, a fiatal újságírónő egy bulldog szívósságával próbálja feltárni a hazug kulisszák mögött rejtőző valódi sztorikat. Amikor belebotlik a hatalom legmagasabb szintjein burjánzó korrupció hálójába, megesküszik, hogy kideríti az igazságot. 
Ám ehhez meg kell küzdenie saját démonaival, és kockára kell tennie mindent, a saját életét is.


Kijátszani ​a királyt 


Miután Michael Dobbs politikai thriller-trilógiájának első részében, a Kártyavárban Francis Urquhart mesteri cselszövései révén eltakarít mindenkit az útjából, és miniszterelnök lesz, a második részben, a Kijátszani a királytban szembesülnie kell a részben maga teremtette válsággal. 
Számára azonban semmi más nem számít, csak hogy hatalmon maradjon. Dobbs élethűen, vérfagyasztóan mutatja be a korrupció, a kapzsiság és a politikai ambíciók cinkus világát – nem hagyva illúziót afelől, milyen sötét játszmákba képes belebonyolódni a hatalom, ha az útjába kerül valaki és valami.


Utolsó ​húzás 


Elveken és lelkeken keresztülgázoló politikus hősünk, Francis Urquhart, angol miniszterelnök újabb választási ciklusa előtt áll. 
Egyöntetűen a bukását jósolják, bár a korábbi történeteiből (Kártyavár, Kijátszani a királyt) ismert, leleményes cinizmusa, úgy fest, átsegíti az újabb akadályokon is. 
A múlt azonban baljós árnyékot vet rá: ifjú tiszt korában ciprusi fiatal felkelők vére tapadt a kezéhez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...