Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. április 13., szerda

Rebecca Ann Collins: Pemberley-krónikák 1-4.


Pemberley-krónikák 


A menyegzőnek vége, szedelőzködnek a vendégek. Két boldog ifjú pár búcsúztatja őket: 
Elizabeth & Mr. Darcy 
Jane & Mr. Bingley 

Jane Austen világhírű Büszkeség és balítélet című könyvének történetét gondolta tovább Rebecca Ann Collins. Az ismert és szeretett szereplők közös élete még csak most kezdődik. Szerelem és házasság, pénz és gyerekek – személyes történetük összefonódik a korabeli Anglia politikai és társadalmi változásaival, melyek Pemberley-t sem kerülik el.


Pemberley asszonyai 


Minden idők egyik legsikeresebb regényének, Jane Austen Büszkeség és balítélet-ének főhősei élik tovább életüket e bájos és szellemesen megírt történet lapjain. 

Öt fiatal nő – az Elizabeth Bennetet és Mr. Darcyt követő új generáció – élete bontakozik ki a kötet lapjain, némelyikük még Jane Austen, mások viszont már Miss Collins képzeletéből léptek elő. Az izgalmas történések egy mozgalmas időszakba ágyazódnak: az ipari forradalom utáni időszak érájából kiindulva egészen a viktoriánus kor kezdetéig. 

Ezek az asszonyok más Jane Austen-hősnőkhöz hasonlóan mind erős, független egyéniségek, kiknek történetét az egymáshoz és a Pemberley-hez fűződő viszony köti össze. A központi téma természetesen továbbra is a szerelem, barátság, házasság és a kötelességtudat, valamint mindezek mellett a kor legnagyobb politikai és szociális kihívásai.


Visszatérés Netherfield Parkba


Szerelem. Árulás. Halál.
A Darcy és a Bingley család három generációjának története folytatódik a közép-viktoriánus kor politikai és társadalmi színpadán
Jonathan Bingley sok éve lemondott politikai karrierjéről – a családi béke kedvéért. Ám a rosingsi uradalom intézőjeként végzett munka nem elégíti ki, így kapva-kap a lehetőségen, amikor pártja aktívabb szerepvállalásra kéri fel. Szinte ezzel egy időben értesül róla, hogy Netherfield Park ismét eladó. Úgy érzi, szülei egykori otthonánál ideálisabb helyet keresve sem találna arra, hogy meleg családi fészket teremtsen szerettei számára. 

Ám legnagyobb megdöbbenésére felesége mindkét döntését heves tiltakozással fogadja. Vitáik olyan torzsalkodássá fajulnak, amely már-már a házasságuk felbomlásával fenyeget. Aztán egy végzetes, tragédiával végződő éjjelt követően megkezdődik az egymásra mutogatás, a másik hibáztatása. 

Úgy tűnik, Netherfield Park hiába várja új lakóit.


A longbourni hölgyek


A PEMBERLEY-KRÓNIKÁK sorozatban folytatódik Darcyék és Bingley-ék története:
Anne-Marie Bradshaw, Jonathan Bingley legidősebb lánya fiatalon megözvegyül, és mély gyászba borul. Édesapja felesége, Anna próbál a bizalmába férkőzni, és megtudja, hogy nem megboldogult férje halálát gyászolja – mivel házassága érzelmektől mentes és rendkívül boldogtalan volt –, hanem hihetetlen megkönnyebbülést érez. 

Életében hamarosan újabb férfi tűnik fel, Netherfield új képviselője, Mr. Colin Elliott személyében, aki maradi pártjával szembefordulva támogatja az oktatásügyi és egészségügyi reformokat, és akinek a segítségével Anne-Marie közelebb kerül álma megvalósításához: egy szegény családok számára is elérhető gyermekkórház létrehozásához. 

Miközben a kórházért kampányolnak, Anne-Marie végre újból kivirul, és – korábbi borzalmas tapasztalatai ellenére – talán készen áll egy új, boldog kapcsolatra…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...