Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. január 25., szerda

Robert Dugoni: Tracy Crosswhite 1-2.


A ​felszín alatt

Tracy ​​és Sarah Crosswhite testvérek, és úgy bánnak a pisztollyal, mint senki más. Egy verseny után a huszonkét éves Tracy haraggal válik el a húgától, és amikor a távolodó kocsiból hátrapillant, még nem tudja, hogy utoljára látja Sarah-t. 
Húsz évvel később Crosswhite nyomozó a gyilkossági csoport tagja, elhivatott zsaru, aki rabja maradt a múltban történteknek, akárcsak a gyilkos, aki börtönbe került a húga eltűnésekor. Ugyan gyilkos van, a holttest sosem került elő… A nő újra és újra átrágja magát a tanúvallomásokon, ellenőrzi a nyomozati anyagot, és egyre biztosabb abban, hogy nem az ül börtönben, aki tényleg felelős a húga haláláért. És ekkor a szülővárosukban, a hegyekben húsz év után fiatal nő csontjaira bukkannak. 

Az ügyet újratárgyalják, és Tracy nagy erővel veti bele magát a nyomozásba, hogy végre megnyugvásra találjon. Azzal azonban nem számol, hogy ennyi év távolából is többen akadnak, akik megakadályoznák ebben, és ha lebeszélni nem tudják, képesek arra is, hogy minden áron megállítsák. Tracy már nem csak az igazságért, de a saját és barátja életéért is harcol, úgy, hogy közben senkinek, még magának sem hihet…
Robert Dugoni regénye vérbeli krimi: fordulatos; egyik szereplő sem az, akinek látszik; a feltáruló titkok újabb titkokhoz vezetnek; és az olvasó az utolsó pillanatig nem lehet biztos abban, hogy mi miért történt a múltban és miért történik a jelenben.

Szorul ​a hurok

A ​​Cowboy mindannyiszor szakszerű, bonyolult hurkot készít, gondosan elrendezi az áldozat ruháit, lesimítja az ágyneműt, és miután végzett, bezárja maga mögött az ajtót. 

A motelszobához kiérkező rendőrök ismételten biztosítják a tetthelyet, a helyszínelők rögzítik a nyomokat, amelyek megint csak semmi érdemlegessel nem szolgálnak. Tracy Crosswhite nyomozó és a csapata azon van, hogy megtörje ezt az ördögi kört, mert mintha mindig akadna egy újabb hulla: valaki sorra szedi az áldozatait Seattle bárjaiban. 

Amikor azonban Tracy taktikát váltva végigböngészi a régi ügyek aktáit, hátha talál valami egyezést, egy olyan gyilkosság dokumentumaira bukkan az archívumban, amelyet nyomozásvezetőként a mostani főnöke, Nolasco százados írt alá. A felettese ekkor azonnal elveszi tőle az ügyet. 
Pusztán a köztük dúló hatalmi harc miatt állítja félre Tracyt, vagy valami rejtegetnivalója is van? Egyvalami azonban tény: a gyilkos már évekkel ezelőtt a városban portyázhatott. De vajon lesz-e valaki, aki végre a Cowboy nyakába veti a hurkot, ha a legelhivatottabb nyomozó a kispadról figyeli az események alakulását?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...