Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. augusztus 15., szombat

Elizabeth Lowell: Rarities Unlimited 1-4.


Mozgó célpont 


"Serena! ​​Amikor ezt olvasod, én már nem élek. Nem kell sajnálnod. Hosszabb életet éltem, mint sokan mások, és életem hasznos része már rég elszállt. Ha ezzel a levéllel együtt csak néhány lapot kapsz meg a Tudós könyvéből, akkor nem sikerült teljesítenem a kötelességemet. Az anyák ezer éven keresztül adták át ezt a könyvet elsőszülött lányuknak. Az évszázadok során néhány lapot elveszítettünk, de nem sokat. Legalábbis az én generációmig. Én megpróbálom visszaszerezni, ami elveszett. Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne féljek a haláltól, inkább vágyom rá. 
Ha nem járok sikerrel, és te úgy döntesz, hogy felkutatod az örökségedet, emlékezz vissza rám, amikor még fiatal voltam. Gondolkozz úgy, mint én akkor! Aztán gondolkozz úgy, mint amikor még gyermek volták, amikor a sivatag még új volt neked! Meg fogod találni a Tudós könyvét. 
Légy nagyon óvatos! A hamisítás veszélyes dolog. Egy bölcs asszony nem próbálkozna tovább. De hát az én klánom elsőszülött asszonyai sosem voltak bölcsek. Ezer éven át egyszer sem. Ha eljutsz oda, ahová ezek a lapok elvezetnek, ne kövesd el azt a hibát, amit én elkövettem. Ne ülj meg egy helyben, légy mozgó célpont. 
Egyetlen férfiban se bízz meg, ha az örökségedről van szó! Az életed múlik rajta."



Kincsvadászok


Elizabeth Lowell csodával határos módon alkot feszültségből, kalandból és érzékiségből olyan aranyat, amely a New York bestsellerlistájára is felkerül. És legújabb, tizennégy karátos remekműve igazán hátborzongató.

Egy öregember a délkeleti sivatag tűző melegében. Tudja, hogy kifutott az időből – saját szerencséjének rossz karmája végül, ötven év után, mégiscsak utolérte…

Risa Sheridan mindent tud az aranyról, amit tudni lehet – történetét, titkait, összetételét, veszélyeit. Főnöke, Shane Tannahil megszállottan rajong ezért a drága fémért, és így ezt választotta kivételesen sikeres Las Vegas-i szerencsejáték-komplexumának, az Aranygyapjúnak központi témájául is. Most egy ősi kelta arany ékszert kínálnak Shane-nek a gyűjteménye számára, sőt, továbbiakat is ígérnek, és a kaszinótulajdonos nem tud ellenállni. De Risa, bár osztozik Shane lelkesedésében, aggodalmat is érez, mert van ebben a műtárgyban valami titokzatos, nyugtalanító, valami, ami azt súgja: ne közeledj!

Hallgatniuk kellene erre a hangra, mégsem teszik.

És hamarosan egymás után halnak meg az emberek Risa és Shane körül, mivel gonosz kezek nyúlnak a különleges aranykincs után, melyet a druidák idejéből származó ijesztő rejtély vesz körül. A szépséges aranyszakértőt és aranyimádó főnökét azonban a jelen veszélyei közelebb hozzák egymáshoz, ugyanakkor egy alattomos terv központi szereplőjévé is teszik őket, amely Shane Tannahil és alkotása elpusztítására tör. Akár az ősi átok lett úrrá életükön, akár csak gátlástalan ellenfeleik egyszerű, gyilkos kapzsisága, hirtelen nincs hol elrejtőzniük Las Vegas őrült forgataga és vakító csillogása közepette.

A Kincsvadászok üdítően izgalmas és szenvedélyes regény, váratlan fordulatokkal, melyektől az olvasónak eláll a lélegzete. Újra remekül példázza, miért tartják Elizabeth Lowellt a jelenkori kalandregényírók egyik legjobbjának.



A Savoy-átok


Lacey ​​Quinn néhány évvel ezelõtt több száz festményt örökölt nagyapjától, a kaliforniai impresszionisták egyik – szerinte érdemtelenül mellõzött – képviselõjétõl. Maga is festõ, mellesleg régiségkereskedõ lévén Lacey elhatározza, hogy megmutatja „Szivárvány nagypapa” (ahogyan õ nevezi) alkotásait az egyik legismertebb plein air festõnõnek, akit a szakma egyszerûen La Susaként emleget. 

A bemutatásra kiválasztott három kép egyike a majd' kilencvenévesen nyomtalanul eltûnt és halottnak hitt David Quinn életmûvének sajátos, zárt egységet alkotó, ún. Halál-sorozatából való, amely hátborzongató hûséggel dolgozott fel számtalan változatban három „témát”: autóbaleset, égõ ház, vízbefúló nõ. A másik kettõ viszont tájkép, amelyek stílusa és technikája kísértetiesen emlékeztet egy közel harminc éve halott ifjú tehetség, Lewis Marten festményeihez. 

Amikor a képek a nyilvánosság elé kerülnek, megindul a lavina. Laceyvel sorozatban ijesztõ események történnek. A testõrül mellé szegõdõ egykori rendõr, Ian Lapstrake számára egyre nyilvánvalóbb, hogy valaki azt szeretné, a feltehetõen megtörtént és mûvészileg megörökített hajdani „balesetek” örökre a feledés homályába vesszenek. A kirakós játék darabjai csak lassan állnak össze. A szálak végül egyértelmûen a Kalifornia Moreno megyéjét kézben tartó dúsgazdag Savoy-Forrest család felé vezetnek, melynek birtokán az egykori híres mûvésztelep, az Artist's Cove is található. A rejtély kulcsa az lesz, amikor kiderül, mit is örökítettek meg valójában a Halál-sorozat festményei.



A halál színe


Elizabeth Lowell neve egyet jelent az izgalmas történetekkel, amelyek harmonikusan ötvözik a feszültséget, intrikát és szenvedélyt. A New York Times kiváló bestsellerszerzőjének páratlan tehetségét ezúttal egy árulásról, mohóságról, cselszövésről és gyilkosságról szóló lebilincselő új történetben csodálhatjuk meg.

Kate Chandler számára élete nagy lehetősége, hogy elkészítheti a hét ritka, felbecsülhetetlen értékű zafírkövet, amellyel megszilárdíthatja a világ legjobb drágakőcsiszolói között kivívott hírnevét. De valami szörnyű, tragikus dolog történik az áru egyszerűnek indult kézbesítése közben. A zafírok nyomtalanul eltűnnek. Ugyancsak nyoma vész a futárnak, akit Kate megbízott a kövek szállításával. Ez a férfi nem más, mint Kate féltestvére, Lee, aki mostanra már bizonyára halott. Kate-nek pedig váratlanul menekülnie kell az őt üldöző szövetségi ügynökök elő, akik azzal gyanúsítják, hogy ő volt a kitervelője egy ravasz drágakőlopásnak.

Sam Groves, az egyik legjobb különleges ügynök, az FBI különleges akciócsoportjának fontos tagja a tökéletes személy a hajsza vezetésére, mivel őt sosem lenne képes kijátszani egy magabiztos nő. De van valami zavaró ebben a megbízatásban, mert valaki más is el akarja kapni Kate Chandlert.

Csak Kate sejti a szörnyű igazságot: akaratlanul és tudtán kívül az árulás, csalás és hidegvérű gyilkosság olyan szövevényébe botlott, amely messze túlmegy egy egyszerű drágakőrabláson. És a dermesztő, fenyegető hang a telefonban csak megerősíti legsötétebb gyanúját. Amikor Sam Grovest, az őt árnyékként követő FBI-ügynököt sikerül rávennie, hogy higgyen neki, az ügy jó irányt vehet. De már kiadták az utasítást egy könyörtelen és hatékony bérgyilkosnak: Kate Chandler nem élhet tovább…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...