Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. június 21., kedd

Glenn Cooper: Holtak könyvtára / Lelkek könyve



Titokzatos bűnesetek borzolják New York város lakóinak kedélyét. A kilenc áldozat halálának körülményei teljesen különbözőek, látszólag függetlenek egymástól. Ami mégis egybekapcsolja őket, az egy hátborzongató küldemény: minden áldozat egy koporsót ábrázoló képeslapot kap halálának dátumával. 

Az FBI Will Piper különleges ügynököt bízza meg a nyomozással, aki nagy elszántsággal áll neki a munkának, ám a szálak mind jobban összegubancolódnak. 

Vajon milyen titokzatos kapcsolat köti össze a tértől és időtől független eseményeket? Létezik-e valami misztikus összefüggés a 21. század eleji gyilkosságok, az első században íródott Jelenések könyve, egy középkori brit apátság, Winston Churchill, az amerikai haditengerészet, a nevadai sivatag 51-es körzete és a hollywoodi filmforgatókönyvek között? Vajon a saját démonaival küszködő Piper ügynöknek sikerül-e fényt derítenie a földalatti könyvtárak titkaira? Beteljesedik-e a hetedik fiú hetedik fiának misztikus sorsa? Vajon közeleg-e már az Utolsó Ítélet napja? 

A titkos társaságok és az összeesküvés-elméletek terén nagy jártasságról tanúbizonyságot tevő Glenn Cooper lebilincselően izgalmas, történelmi korokon átívelő regénnyel lepi meg olvasóit, akik most magyarul is kezükbe vehetik az eddig húsz nyelven megjelent nemzetközi bestsellert.


Will Piper egykori FBI-ügynöknek nem lenne más dolga, mint ringatni kisfiát, Phillipet, de akár ráérősen eljárhatna horgászgatni a Mexikói-öbölhöz is. Ám a 2027 Club tagjainak megjelenése felkavarja az állóvizet egy lezáratlan ügy eltusolása után. 

Piper hirtelen azon kapja magát, hogy Angliába utazik, mert meg kell szereznie a Wight-szigeti apátság titkos könyvtárának egyik elveszett – most árverésre bocsátott – kötetét. 

Miközben beleássa magát a könyv és a könyvtár történetébe, egyre-másra fedezi föl olyan híres történelmi alakok kapcsolódását a rejtélyes lajstromhoz, mint a drámaíró Shakespeare, a próféciákat közlő Nostradamus vagy a vallásmegújító Kálvin. 

A történeti rekonstrukciót azonban nehezítik a hírhedt nevadai 51-es körzet biztonsági parancsnokához vagy a brit elhárításhoz köthető gyilkos akciók. 

A tét pedig jelentős: nem mindegy, kinek a kezébe kerül az emberiség jövőképének alakíthatósága és uralhatósága. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...