Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 23., vasárnap

John Connolly: Charlie Parker 1-8.

Arctalan ​démonok (1.)


Charlie „Bird” Parker, New York-i exnyomozónak egy napon brutálisan meggyilkolják a feleségét és a kislányát. A gyilkos kegyetlen, egyben különös módszerrel dolgozik: miután végzett áldozataival lenyúzza azok arcát. Parker elvakult hajszába kezd, hogy felkutassa családja gyilkosát. Közben magánnyomozóként egy eltűnt lány felkutatására indul. A tettes minden jel szerint sorozatgyilkos. A rejtélyes eset szálai elvezetnek a maffiához, és nem tudhatjuk, vajon mi lesz a következő meghökkentő részlet, milyen idegszálakat borzoló, újabb véres esemény következik. Parker maga is többször gyanúba keveredik, míg végül egy elragadó kriminál-pszichológusnő segítségével fény derül a rejtélyre.


Sötét ​árnyak (2.)


Connolly ​​már megismert eredeti hangvétel és gondolatébresztő stílus köszön vissza ebben a környezetben is, amely biztos közönségsikerre számíthat. Benne egy fiatal nőt, Rita Ferrist és fiát megöli egy ismeretlen gyilkos. Ezzel Charlie Parker (Bird) számára erőszakos fordulatot vesznek az események, amelyek során a múlt és a jelen összemosódik. Bird, aki még mostanra sem tudott igazán magához térni a megrázkódtatásból, amit a felesége és a lánya erőszakos halála, majd gyilkosuk, az Utazó Ember utáni hajsza okozott, visszavonul a fagyos Main-be, fiatalsága színhelyére. Visszatérte feléleszti a múlt szellemeit, és eközben belesodródik a gyilkosságokkal leginkább gyanúsítható férfi, Billy Purdue, Rita volt férje utáni hajszába. Ahogy az áldozatok száma egyre nő, nyilvánvalóvá válik, hogy valaki más is keresi Billy Purdue-t, valaki, aki látszólag ugyanúgy ismeri Birdöt, mint ő saját magát. A rejtély megoldásának kulcsa valahol a múltban rejlik, a harminc évvel korábban történt szörnyű eseményekben, amikor is egy fa rettenetes gyümölcsöket termett, Bird nagyapja pedig megpróbál a rejtélyes, szinte ördögi gyilkos, a Caleb Kyle néven ismert szörnyeteg nyomára bukkanni.


Gyilkos ​fajzat (3.)


Vannak olyan emberek, akiknek a pillantását jobb, ha elkerüljük, akiknek a figyelmét jobb, ha nem keltjük fel. Különös, parazita lények ezek, elveszett lelkek, akik megpróbálják áthidalni a szakadékot, és végzetes kapcsolatba lépnek a jóság meleg, állandó áramlataival. Fájdalmak közepette csak azért léteznek, hogy ezért a fájdalomért bosszút álljanak másokon. Elég egy véletlen pillantás, vagy az, ha a tekinteted egy szemvillanásra elidőzik rajtuk, ezzel meg is van számukra az ürügy, amire vártak. 
Néha jobb, ha a szemedet nem emeled fel a kanlisról, mert félő, hogy ha felnézel, elkaphatod egyikük pillantását, amikor fekete alakjuk eltakarja a napot, és aztán örökre megfoszthat tőle…


A ​Fehér út (4.)


John Conolly a legjelentősebb krimi írók egyike, aki mindig művelt, ötletes és elegánsan izgalmas történekkel lepi meg a krimi kedvelőit. Legújabb könyve „A fehér út” egy újabb hátborzongató történet eseményeibe vezeti el az olvasót. Gyilkosságok, nyomozás, szenvedélyes szerelmek és régmúlt történeti események bonyodalmából bontakozik ki az izgalmas cselekmény.


A ​fekete angyal (5.)


Egy fiatal nő eltűnik New York utcáiról. Akik elrabolták, azt hiszik, senkinek sem fog hiányozni. Tévednek. A lány a gyilkos Louis „vére”, aki Charlie Parker magándetektív oldalán nyomozásba kezd, és kész bárkit széttépni, aki az útjába áll.



Nyugtalanság (6.)


KÖZELEDIK A BOSSZÚÁLLÓ
Daniel Clay pszichiáter erőszak áldozataivá vált gyermekekkel foglalkozott, de nyoma veszett.
VALAKI VESZÉLYBEN VAN
Lányát, Rebeccát árnyként követi egy volt fegyenc, akinek gyermeke szintén nyomtalanul tűnt el.
VALAKI BOSSZÚRA SZOMJAZIK
A gyilkosságért elítélt Frank Merrick már szabad, és most igazságot akar szolgáltatni.
EGY EMBER SEGÍTHET CSAK
Rebecca felfogadja Charlie Parker magánnyomozót, hogy védje meg .
Connolly mesterien szövi a természetfeletti elemeket nyugtalanító, sötét mesévé. Parkert magát is kísérti rejtélyes körülmények között meggyilkolt felesége és lánya szelleme, akik tanáccsal látják el, figyelmeztetik a veszélyekre, miközben a nyomozó egyre mélyebbre merészkedik a való világ és a saját lelke sötét bugyraiba. Connolly sötét, lírai és félelmetesen izgalmas regénye maradandó képeket éget a tudatunkba.

Halálhozók (7.)


A halálhozók különlegesek. Ők gyilkolják meg a gyilkosokat. Louis, az orvgyilkos is közéjük tartozik. Most azonban ő is, és a társa Angel is a célpontok között találja magát.
Csak akkor maradhatnak életben, ha leleplezik a gyilkosokat. Elvállalnak egy megbízatást, hogy végezzenek egy dúsgazdag remetével. A messzi északon egy olyan város vár rájuk, amelyik eltűnt a térképekről. A környék urának személyes oka van arra, hogy Louis fejét akarja. Louis és Angel csapdába kerül. Mindentől és mindenkitől elszigetelve a legfélelmetesebb halálhozó vadászik rájuk: az orvgyilkosok kivégzője, Bliss.
Csupán egyetlen ember segíthet nekik. A Detektív – Charlie Parker.
„Zseniális író. Félelmetesen jó könyv” The Times

Szeretők (8.)


Valami ​​ősi, sötét erő támadt fel, és vadászik áldozataira. A halál oka, hol balesetnek, hol öngyilkosságnak tűnik, de akit célba vett a gonosz, az pontosan tudja, hogy közeleg a vég. Ideig-óráig el lehet bújni, lehet menekülni, de előbb vagy utóbb utolér… 
Charlie Parker, az Arctalan gyilkosok és az A Fehér út főhőse visszatér gyermekkorának közegébe. Ki akarja deríteni, miért ölt meg két kamaszt az apja, és miért lett utána öngyilkos. Ráadásul szembe kell azzal is néznie, hogy nem vér szerinti gyermeke szüleinek. Hogy megoldja a rejtélyt, sorra járja apja régi rendőrtársait, és ahogy halad előre fokról-fokra helyükre kerülne a puzzle darabkái. 

John Connolly a tőle megszokott, aprólékos gonddal építi fel a cselekmény mentét, ami egyfelől a klasszikus magánnyomozó krimik hagyományait követi, másfelől viszont a huszadik századi élő amerikai miszticizmusra támaszkodik. Connolly atmoszférateremtő erejének köszönhetően mindez egy hihető, egységes történetet alkot, amiben minden apró rezdülésnek szerepe van, és amit egy pillanatra sem képes letenni az ember. Sok jó szerző van a könyvpiacon, de Connolly az egyetlen, aki a hétköznapok eseményeibe ágyazva képes megfoghatóvá varázsolni az apokaliptikus erők sötét világát. Charlie Parker elveszetten bolyong ebben a nagyon is kézzelfogható és mégis homályos, fenyegetően gomolygó világban, ahol az igazság sosem a megoldás, csak egy újabb lépcső, és egyetlen dolog képes megváltást kínálni, és az a szerelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...