Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2015. szeptember 16., szerda

Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben / Shanna / Rózsaszál a fagyos télben


Egy öntudatos csinos fiatal lány és egy bátor, jóképű őrnagy lángoló szerelmének története bontakozik ki Kathleen E. Woodiwiss, a neves amerikai írónő regényének lapjain. 

A múlt század hatvanas éveiben játszódó románc hősnője, Alaine MacGaren családját szétzilálta, otthonát feldúlta a háború, ő maga álruhában, fiúnak öltözve keresi a boldogulás útját. Rejtőzködése különös kalandokba sodorja, s éppen a gyűlölt jenkik egyikének karjaiba…

Ez az orvos-őrnagy azonban nem akárki: vonzó, férfias, nemes lelkű és még humora is van. A két büszke ember eleinte még saját magának sem vallja be érzéseit.  Szerelmük azonban mindennél erősebbnek bizonyul.

Alaine számára Cole Latimer, a daliás őrnagy jelenti az ideált, akiért még változni is képes: vadóc keménységét meglágyítja, hetyke szertelenségét legyűri az imádott férfi kedvéért. És szemünk előtt alakul át: kedves, elbűvölő fiatalasszony válik a tüskés kamaszlányból, aki megtalálta a neki való férfit. Az ilyen férfi mellett nem szégyen rádöbbenni, hogy mennyire kell minden nőnek a kényeztetés.


 

London, 1750.

Az önerejéből dúsgazdaggá lett londoni kereskedő, Orlan Trahern unokákat szeretne, hogy vagyonát továbbörökíthesse. Egyetlen leánya, a gyönyörű Shanna azonban még nem találta meg azt a férfit, aki őt önmagáért és nem apja vagyonáért akarná feleségül venni.

Shanna egy évet kap arra, hogy házasság révén bekerüljön egy arisztokrata családba, különben apja keres neki megfelelő férjet. Két héttel a határidő lejárta előtt, végső kétségbeesésében, Shannának agyafúrt ötlete támad. A Newgate börtön halálraítéltjei közül kiválaszt egy igazán előkelő, jó hangzású névvel rendelkező rabot, akivel egyszerű megállapodást köt, mellyel mindketten jól járnak.

Annak az embernek könnyebbek lesznek végső napjai, és átmeneti szolgálatáért – azért, hogy Shannát feleségül veszi – cserébe tisztességes sírba lesz eltemetve. Így Shanna eleget tesz ugyan apja kérésének, de özvegyként mégis szabadon keresheti tovább álmai lovagját.

Ám az előkelő név viselője, az ifjú, daliás termetű Ruark Deverell Beauchamp megmenekül az akasztófától, és mindent elkövet, hogy meghódítsa „feleségét”.


 

1792 fagyos, kemény telén Észak-Anglia egyik kisvárosában a gyönyörű, harmatos rózsaszálhoz hasonlító Erienne Fleminget szörnyű sorscsapás éri: apja gonoszul árverésre bocsátja, hogy így szerezzen gazdag férjet neki, és a licitáláson befolyt pénzből fedezze saját szorongató kártyaadósságait.

A lánynak, legnagyobb rémületére, a vidék rettegett urához, a nyomorék, ám dúsgazdag Lord Saxtonhoz kell férjhez mennie, pedig ő titokban a daliás, fiatal amerikaiba, Christopher Setonba szerelmes.

Miközben egyre kétségbeesettebben vergődik a tisztesség és az ellenállhatatlan szenvedély hálójában, rá kell ébrednie, hogy riasztó külsejű, ám nemes lelkű férjét és álmai hős lovagját titkos cél köti össze: a bosszú és az igazságszolgáltatás.

Erienne-nek sejtelme sincs róla, hogy mire az egész vidéket megrengető leszámolás véget ér, a sors különös kegyelméből teljesülhet szíve vágya, és egyik férfi szerelméről sem kell lemondania.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...