Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2016. október 16., vasárnap

Ian Rankin: Pokolvidék


Eltűnt ​​egy egyetemista Edinburgh-ban… Ám nem egy közönséges egyetemistáról van szó, hanem egy rendkívül jómódú bankár lányáról. A sokat tapasztalt John Rebus felügyelőnek valami azt súgja, hogy ez nem egy szokásos ügy, a bőséges szülői apanázsból élő lány nem afféle lázadó, aki bosszantani akarja az apját. Két szálon indulhat meg a nyomozás: egy kis koporsóba rejtett, fából faragott, parányi babát találnak egy vízesés lábánál, nem messze a kastélytól, ahol a lány szülei élnek, és felbukkan egy internetes szerepjátékot irányító titokzatos cyberguru. 

Összeér ősi és modern – részben a szerencsétlen körülmények következtében, részben a kérges szívű detektívnek köszönhetően, aki még mindig jobban kedveli a bakelitlemezt, mint az MP3-at. A Lothian és körzete rendőrkapitányság nyomozóiból összeálló csapat munkához lát, Rebus felügyelő a nem sok jót ígérő történelmi anyaggal foglalkozik, míg kolléganője, Siobhan Clarke felveszi a harcot a virtuális Quizmasterrel. 

Siobhan elég fiatal ahhoz, hogy kiismerje magát a világhálón, de vajon elég idős-e és elég bölcs-e ahhoz, hogy eligazodjon ebben a bonyolult ügyben? Rebus hamarosan fogas kérdéssel találja szembe magát: van-e valami kapcsolat a vízesés lábánál elhelyezett koporsó és az egyik edinburgh-i hegyoldalban, 1836-ban talált tizenhat hasonló koporsó között? Sikerül-e időben megtalálnia a választ? Vagy újabb koporsók bukkannak fel ebben a játékban, ahol igazi és virtuális életek jelentik a tétet, s ahol talán minden a megfelelő időzítésen múlik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...